Gå til sidens hovedinnhold

To tilfeller av mutert virus i Hamar- regionen

Cecilie Blakstad Eikenes bekrefter torsdag at det har vært to tilfeller av den britiske virusvarianten i Hamar-regionen.

(Ringsaker Blad:) Kommuneoverlegen sier til Ringsaker Blad at prøvene ble tatt i januar og at de to Innlandet-tilfellene begge hører til på Hedmarken.

– I begge tilfellene ble det foretatt smittesporing på vanlig måte og nærkontakter har vært i karantene. Etter at vi fikk bekreftet mutert virus ble det foretatt en ekstra nøye gjennomgang av smittesporingen for å sikre at alle nærkontakter var fulgt opp i henhold til retningslinjene, sier hun.

– Det er ingen mistanke om videre spredning av viruset, sier Blakstad Eikenes.

Hun forteller at samfunnsmedisinsk enhet av hensyn til personvernet ikke kommer til å uttale seg om enkelttilfeller med mutert virus. I stedet vil de gå ut med totalt antall tilfeller i regionen foregående måned.

– Dersom det påvises mutasjoner i forbindelse med utbrudd – eller når det er behov for at befolkningen tar ekstra forholdsregler, dersom det er ekstratiltak – vil vi informere særskilt om dette, sier Blakstad.

Hun understreker at kommunene på Hedmarken er sårbare med tanke på beliggenheten nær Oslo og ber befolkningen tenke nøye over om reiser og besøk er nødvendige.

– Spesielt gjelder dette til kommuner der tiltaksnivået er strengere, sier hun.