– Nå blir det enda enklere for folk å komme seg ut i bakken, sier administrerende direktør i SJ Norge, Rikke Lind, i en pressemelding på Kvitfjell sine hjemmesider.

Togstoppet ble offisielt åpnet i 1992, likt som alpinanlegget ble tatt i bruk, mens det de siste årene ikke har stoppet tog i bunnen av bakken i påvente av at perrongen skulle oppgraderes. Lokale reiselivsaktører og skianlegget har lenge hatt et ønske om å få åpnet stasjonen. Bane Nor har nå utbedret perrongen og stasjonen slik at dagsturister, skikjørere og andre kan kjøre tog hele vegen til Kvitfjell.

– For SJ er det viktig at så mange som mulig reiser klimasmart. Derfor er vi ekstra glade for at toget igjen kan stoppe på Kvitfjell stasjon. Vintersporten er avhengig av hvit vinter og at vi tar vare på klima. Da er dette helt i tråd med den strategien, sier Lind.

Også i Alpinco er de fornøyde med at stasjonen nå åpner igjen, og de skal legge forholdene så godt til rette som mulig for dem som ønsker å ta seg en dagstur til bakken.

– Det er viktig for oss at dette er en sømløs opplevelse for gjesten. Reiser du med morgentoget fra Oslo kan du sette fra deg skift og annet i skiskapet og deretter ta heisen til fjells og kjøre ski, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

– Vi håper gjestene våre ser på dette som en enkel måte og komme seg ut på ski på, legger hun til.