Gå til sidens hovedinnhold

Togtrøbbel etter lynnedslag rammer reisende fra Lillehammer

Artikkelen er over 1 år gammel

Uvanlig mange lynnedslag og kraftig nedbør skapte store problemer for togtrafikken i Sør-Norge torsdag morgen. Problemene forplanter seg til reisende på Lillehammer også.

Torsdag formiddag gikk det ikke tog mellom Gardermoen og Lillestrøm, og det var også saktegående kjøring og forsinkelser på Dovrebanen mellom Stange og Tangen, samt Gjøvikbanen i Nittedal.

Vy meldte at de jobbet på spreng med å sette inn alternativ transport, men det var store problemer også på Østfoldbanen mellom Oslo S og Ski, slik at kapasiteten på alternativ transport var sprengt. Det fortalte pressesjef i Vy Åge Christoffer Lundeby.

– Togene fra og til Lillehammer er forsinket, og det er ikke sikkert alle tog kommer seg fram. Det hoper seg opp ved Eidsvoll. Det kan også bli forsinkelser på Dovrebanen nordover, siden togene har problemer med å komme seg fra Oslo til Lillehammer. Vi beklager til alle reisende som blir berørt.

Oppdatering klokken 13:37:

Gardermobanen er gjenåpnet etter full stans i flere timer. Kraftig tordenvær førte til at nær alle tog måtte innstilles på Østlandet.

Reisende må fortsatt regne med innstilte tog og forsinkelser den første tiden, opplyser Bane Nor. I Oslo innstilte Flytoget samtlige tog torsdag morgen og henviste på sine nettsider de reisende til taxi for tog. På deres nettsider er foreløpig avganger fram til klokken 14.20 innstilt.

I løpet av seks timer torsdag morgen kom det 17.500 lynnedslag på Østlandet. Dette skapte store utfordringer for togtrafikken blant annet på hele Østlandet og for T-banen i Oslo.

Les også

Her slo lynet ned natt til torsdag