Gå til sidens hovedinnhold

Tom Hagen: – Det har vært to vanskelige år

Artikkelen er over 1 år gammel

Til NRK ga Tom Hagen lørdag sitt første intervju siden hans kone, Anne-Elisabeth Hagen, forsvant.

(Romerikes Blad) – Det har vært to vanskelige år. Tomhet er et fælt ord som du ikke skjønner før du er der. Det inneholder nesten alt når sånt skjer, sier Tom Hagen i intervjuet med NRK.

Lørdag er det to år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra ekteparets hjem i Sloraveien på Fjellhamar. Tom Hagen har siden forsvinningen ikke latt seg intervjue, men lørdag stilte han opp i Dagsrevyen hvor han blant annet snakker om samlivet med Anne-Elisabeth og opplevelsen av å bli pågrepet.

– Hun er et fantastisk menneske. Hun er veldig snill og omtenksom. Hun har vært bra for meg, sier Hagen.

Siktet

Tom Hagen ble i april i år siktet for drap eller medvirkning til drap etter at hans kone Anne-Elisabeth Hagen forsvant den 31. oktober 2018.

Politiet mener han har et økonomisk, emosjonelt og sosialt motiv for å stå bak ugjerningen, og politiet begrunner dette blant annet i opplysninger om et turbulent ekteskap.

Politiet om Tom Hagen: Har et økonomisk, emosjonelt og sosialt motiv

Dette avviser han overfor NRK. På spørsmål om han har drept sin egen kone eller hatt en rolle i forsvinningen svarer han:

– Nei. Det har jeg ikke.

– Var vondt

I intervjuet forteller han også at han opplevde pågripelsen og siktelsen som et sjokk.

– Det var vondt. Fram til det hadde jeg et godt forhold til politiet – trodde jeg. Det var et sjokk. Et voldsomt sjokk, sier Hagen.

– Jeg har forstått at det er vanskelig for folk å ta det for gitt at jeg ikke har noe med dette å gjøre, men de som kjenner meg tror på meg, sier han.

Hagen legger også til at han har troen på at «rettferdigheten kommer til å seire til slutt», men mener han har begynt å innse at Anne Elisabeth kan være død.