Gå til sidens hovedinnhold

Torres og Trico forsvant i fjellet forrige tirsdag

Artikkelen er over 2 år gammel

Familie og venner leter fortsatt etter de to setterne Torres og Trico som forsvant for snart en uke siden i Øldalen i Nord-Fron.

Arnt Tore Aspeslåen og kona Monica har for tiden to familiemedlemmer for lite. Tirsdag 26. februar stakk den irske setteren Torres (10 år) og den engelske setteren Trico (2 år) av fra familiens seter i Øldalen i Nord-Fron.

– Det skjedde forrige tirsdag da Monica og datteren vår Mie (15) skulle gå en tur fra setra. Hundene pleier å løpe med dem, men denne gangen skar de avgårde i vill fart langs et skuterspor. Vi ropte og plystra etter dem, men siden har ingen sett noe til dem, sier Arnt Tore.

Kanskje så hundene en rype, eller kanskje bare de giret hverandre opp. Det er ikke uvanlig at de stikker av gårde på jakt, men da pleier de å komme tilbake, forteller hundeeieren.

– Tiden flyr og vi er både nervøse og lei oss over at to familiemedlemmer er bort. Vi har vært ute og leita hver dag, og mange andre har vært med oss. Vi har vært oppe i fly, og det er blitt kjørt skuter. I går var Røde Kors med og lette, forteller Arnt Tore.

Nå har han tatt ekstra fridager og holder seg på setra for å lete videre.

Han håper på hjelp fra alle som kan komme til å se hundene.

– Jeg har lest at man kan finne igjen hunder etter både to og tre uker, og ofte er det tilfeldig forbipasserende som ser dem.

– Hvis noen ser hundene, så ber jeg om at de kontakter meg på telefon 900 54 224. Sannsynligvis er de i ro på en plass, så bare sørg for at de holder seg i ro til jeg eller noen andre kan komme og hente dem, sier Arnt Tore.