Trafikkulykken i Vest-Oppland: Mann i 20-årene fra Lillehammer-området omkom

 Det var tirs­dag for­mid­dag at en va­re­bil kol­li­der­te med en las­te­bil i en krapp sving på veg fra Lei­ra til Gol. Det had­de kom­met ny­snø i lø­pet av nat­ta som had­de lagt seg i kjø­re­ba­nen. Po­li­ti­et skrev selv om Twit­ter at det var svært glat­te kjø­re­for­hold på ste­det.

Det var tirs­dag for­mid­dag at en va­re­bil kol­li­der­te med en las­te­bil i en krapp sving på veg fra Lei­ra til Gol. Det had­de kom­met ny­snø i lø­pet av nat­ta som had­de lagt seg i kjø­re­ba­nen. Po­li­ti­et skrev selv om Twit­ter at det var svært glat­te kjø­re­for­hold på ste­det. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Operasjonsleder Sissel Svarstad hos politiet Innlandet opplyser i ettermiddag at føreren av varebilen som omkom i ulykken på fv 51 Golsveien kom fra Lillehammer-området.

DEL

(Avisa Valdres:) - Nå er de pårørende varslet, og kriseteam i Lillehammer-området er informert og klart til å bistå den omkomnes pårørende. Også føreren av traileren som var involvert i dødsulykken er hjemmehørende i Lillehammer-området, og får tilsvarende oppfølging. I tillegg er vedkommendes arbeidsgiver tett på og følger opp sjåføren.

På spørsmål om hva politiet kan si om hendelsesforløpet så langt, sier hun at politiet har dannet seg et foreløpig bilde, basert på avhør av vitner og av sjåføren av traileren.

- Det var svært glatt på stedet da ulykken inntraff. Trolig kom traileren som kjørte vestover, i forholdsvis lav hastighet. Mens opplysninger fra stedet kan tyde på at varebilen skal ha kommet forholdsvis raskt i motgående retning, forholdene tatt i betraktning. Traileren skal ha bremset ned for å avverge et sammenstøt. Men så ble det sleng på traileren, slik at den skled over i motsatt kjørefelt. Og kollisjonen var et faktum.

- Både trailersjåføren og andre som kom til stedet kort tid etterpå gjorde en formidabel innsats i forsøk på å redde livet til den unge føreren av varebilen, sier Svarstad.

- Nå jobbes det for fullt på skadestedet for å kartlegge årsakene til ulykken, og hendelsesforløpet. Så forventer vi å få et mye klarere bilde etter hvert. Nå verserer det mange rykter og spekulasjoner om hva som er skjedd. For politiet er det viktig å gå ut med så riktige fakta som mulig nå, sier Svarstad. Som pr. nå ikke har kunnskap om hva slags dekk noen av de involverte kjøretøyene hadde på det ekstremt glatte føret. Hun opplyser at det ikke var andre personer enn fører i noen av bilene.
Artikkeltags