Samboeren ble presset av veien av eldre ektepar: – Det er så mange som ikke skulle hatt førerkort!

Live Stasviken ble presset av veien av et eldre ektepar. – Det er så mange som ikke burde hatt førerkort, sier samboeren Ståle Vollan.

Live Stasviken ble presset av veien av et eldre ektepar. – Det er så mange som ikke burde hatt førerkort, sier samboeren Ståle Vollan.

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag ettermiddag måtte Live Stasviken kjøre i grøfta for å unngå en eldre bilist som kom kjørende midt i veien. Dette er den andre gangen på to år dette hender henne.

DEL

– Jeg ser så mye idioti i trafikken nesten hver dag, sier Ståle Vollan fra Svingvoll oppgitt.

Han har nettopp vært på Lillehammer for å hente samboeren Line Stasviken, som vraket parets 2009-modell Audi da hun kjørte i en lyktestolpe da hun forsøkte å unngå en eldre bilist som kom kjørende midt i veien.

– Det passer aldri å krasje bilen, men dette var spesielt dårlig timing, sukker han, og anslår skadene på bilen til 50.000 kroner – minst.

– Forsikringen dekker det meste, men det er jo en egenandel og bonustap. Dessuten må vi betale forskudd på leiebilen selv. Vi forsøker å spare opp litt penger til jul, men de går fløyten nå.

Presset av veien og forlatt

Samboeren Live skulle på jobb ved Skårsetlia bo og servicesenter på Lillehammer like før klokka halv tre torsdag, og var nesten framme da ulykka skjedde, forteller hun.

Les også: Anders (80) gikk til retten for å sikre de eldres rett til å kjøre bil

– Jeg så en liten rød bil med et eldre ektepar komme mot meg. Jeg forsøkte å legge meg ut mot veikanten, men etter hvert som de kjørte nærmere, skar de mer og mer over i min kjørebane. Jeg hadde ikke noe annet valg enn å legge meg ut i grøfta, og uheldigvis traff jeg en lyktestolpe.

Det eldre ekteparet kjørte bare videre etter ulykka.

– De bare forsvant. Jeg vet ikke om de fikk med seg at jeg kjørte i grøfta, for når folk blir så gamle, vet man ikke om de henger helt med. Jeg tviler på om han var skikket til å kjøre bil. Man er gjerne ikke det når man ikke klarer å holde seg på riktig side av veien. Det virket som om han var redd for å komme for nær grøfta, sier Live Stasviken.

Hun fikk ryggsmerter etter smellen, og er fortsatt preget av hendelsen når hun snakker med GD.

– Jeg kom meg ikke på jobb, for jeg følte meg skikkelig dårlig etter krasjen, og var kvalm og uvel. Jeg er nok litt i sjokk. Heldigvis stoppet en dame som kom kjørende, og var sammen med meg til bergingsbilen kom. Det er jeg veldig takknemlig for.

Anmelder hendelsen

Samboerparet kommer til å anmelde hendelsen til politiet på fredag.

– Dette er den andre gangen hun blir presset av veien, så det er ikke rart hun er litt sjokkert, sier Ståle Vollan.

– Det er så mange som ikke burde hatt førerkort. Jeg er så lei av at folk som ikke er trygge i trafikken får lov til å kjøre etter veiene.

Live Stasviken og samboeren Ståle Vollan fikk en dårlig start på julefeiringa da hun ble presset av veien av et eldre ektepar torsdag.

Live Stasviken og samboeren Ståle Vollan fikk en dårlig start på julefeiringa da hun ble presset av veien av et eldre ektepar torsdag. Foto:

Artikkeltags