Klokka 21.19 fikk politiet melding om en kollisjon mellom et vogntog og to personbiler på fylkesveg 51 ved Bygdin sør for Valdresflye.

Fire personer skal være skadet, men er ved bevissthet. De skadde skal ha smerter i rygg og bein. Ingen personer skal ha kommet i klem, men kjøretøyene har fått store skader. To personer ble tatt med av ambulanse, mens de to andre involverte ble sjekket ut på stedet.

Oppdatering 07:08: Fylkesveg 51 er fortsatt stengt ved Bygdin melder Vegtrafikksentralen øst. Det foregår en berging av vogntoget og det er ukjent når vegen åpner igjen.

Oppdatering 09:04: Fylkesveg 51 er nå åpen igjen etter trafikkulykka melder Vegtrafikksentralen øst.

Ulykken skal ha skjedd når de to personbilene stoppet på grunn av glatt vegbane. Mens den ene personen var ute og satte opp varseltrekant kom et vogntog som ikke klarte å stanse. Vogntoget kjørte inn i de to bilene siden det ikke klarte å stoppe.

Det melder politiet på Twitter.

- Det er ordentlig vinterføre på fjellovergangene i Sør-Norge, og vekslende snø- og isdekke på vegene. Det er ingen tvil om at det er gode vinterdekk som gjelder. Lørdag er det meldt mye vind, og folk må ha på vinterdekk dersom de skal kjøre over fjellet. Det er også meldt om svært glatte partier på vegen over Venabygdsfjellet, sier Nils Aae, trafikkoperatør fra Statens vegvesen til GD fredag morgen.