Melding fra LFK til tusenvis av barn og unge via web: «Dagens økt blir avlyst på grunn av at snøen legger seg og fordi brøytemannskapene gir seg nå». Da samles det umiddelbart mange titalls unge LFKere på banene, med små snøskuffer i hånden forsøker de på egenhånd å ta opp kampen mot snøen, selvsagt en forgjeves kamp. Det ble ikke noe trening i dag heller.

Dette scenariet har vært en gjenganger i hele vinter. Friske barn og unge blir nedprioritert av Lillehammer kommune. Er det rart at nærmere seks av ti som har vært med i fotball har sluttet før de er blitt 18 år. De blir rett og slett lei seg, triste, frustrerte og forbanna over at de fratas muligheten for fysisk aktivitet, lek, og ikke minst sosialt samspill, det som gleder mest her i livet. Det som gir hverdagen ekstra mening og betydning. Dette er noen av de viktigste ingrediensene for å fremme folkehelse, livsmestring og integrering blant unge mennesker. Verken skolen eller NAV kan konkurrere med fotballen når det gjelder det å fremme deltagelse og tilhørighet, etablere personlige nettverk.. Det som er gullet i samfunnet vårt.

Og LFK er en av de største klubbene i hele Innlandet. Den driftige klubben og medlemmene fortjener bedre behandling enn dette, klubben som regelrett fikk revet kulturen opp med røttene i forbindelse med OL-utbyggingen på stampa, og som satt tomhendt tilbake da den olympiske ilden ble slukket i Lysgårdsbakkene i 1994.

Det er på tide å gjøre opp for seg. Rette uretten. For fortsatt er en sårt tiltrengt innendørs fotball helt i det blå, det er nedprioritert. Forstå det, den som kan. Lillehammer, byen som liker å markedsføre seg som idrettsbyen, arrangementsbyen fremfor noen, har fortsatt ikke klart å stable på beina en hall, det som alle andre byer og større tettsteder over hele Norge har klart på null komma niks. Til og med på Dombås med 1100 innbyggere har de klart det Lillehammer ikke klarer.

Det er tragikomisk, men først og fremst forferdelig trist på vegne av barna våre. Derfor er det på tide å sette spaden i jorda på det som er en av de fineste tomtene i byen (stampa). Ingen flere utsettelser nå!

Ulf Holberg, Lillehammer