Gå til sidens hovedinnhold

Trengte vaksine før hun drar på jobb i Finnmark

– Om noen dager reiser jeg til Alta, og der er det mangel på vaksiner, sier Annbjørg Bakken (26), som var en av dem som onsdag tok en såkalt drop-in vaksine i Håkons hall i Lillehammer.

– Det passet veldig bra å få tatt første covidvaksine nå, siden jeg drar til Alta i helga, sier Annbjørg.

– Der er det mangel på vaksiner, og det er nok en god stund til jeg hadde fått tatt den om ikke Lillehammer hadde tilbudt drop-in, sier en fornøyd hundekjører, som jobber på Jotka fjellstue.

Der er hun en god del i kontakt med folk, så det er veldig greit å ha tatt vaksinen nå. Går alt som hun planlegger, håper hun også det blir Finnmarksløp til vinteren, noe hun vil satse på.

Det sto kø utenfor Håkons hall da de åpnet i går, men ikke samme tilstander som forrige uke da det var 400 som møtte opp og bare 200 doser var tilgjengelig for drop-in, forteller ansvarlig for vaksineringen, Camilla Møllerløkken Østensen.

– Jeg ble oppfordret av mamma til å ta vaksinen nå, forteller Pernille Berntsen (18), som møtte opp på Håkons hall der hun stilte seg i kø.

Hun lot seg lett overtale og med tanke på at skolen snart starter og siden det går mot russetid var hun ikke i tvil. Pernille og de andre som møtte opp fikk alle Moderna-vaksinen. Vaksinetypen spilte ingen rolle for Pernille som ikke hadde satt seg så godt inn i forskjellen på den og Pfizer.

Også Sondre Albrigtsen (19) var glad for at han slapp å vente til neste måned da han hadde fått time.

– Like greit å ta en med en gang, sa Sondre som er lærling hos Bravida, og satser på å bli elektriker.

– I møte med kunder er det betryggende å ha tatt vaksinen, mente han.

Camilla Møllerløkken Østensen forteller at de jobber veldig aktivt for å få folk til å møte. Det sendes ut hundrevis av tekstmeldinger, men opplever at en tredjedel ikke møter opp likevel.

– Hvis ikke folk møter opp, kan det hende vi blir nødt til å sende fra oss doser til andre kommuner, som venter og ikke har nok, sier Møllerløkken Østensen.

– Det er viktig også å fortelle at alle over 18 år som bor i byen har rett til å få vaksine. Også om man ikke har en adresse, men bor hos noen, sier hun. Ikke alle er klar over det, men alle som er født i 2003 eller før er velkommen til å komme opp for en drop in vaksine. Vi fortsetter også neste uke. Nær 80 % av byens befolkning har nå fått minst en dose, noe vi er veldig fornøyd med. Men, det gjenstår enda rundt 1200 lillehamringer som ikke har tatt covid-vaksinen, forteller Camilla.