Nesten 200 skader registrert under Trident Juncture

Krigere og militært kjøretøy på DV-dagen sett fra gården By på Byneset i Trondheim tirsdag. Styrkedemonstrasjonen er selve høydepunktet under Trident Juncture, den store NATO-øvelsen som nå er i gang i Norge. Det er totalt 3000 militært personell fra de fleste NATO land i demonstrasjonen, deriblant over 20 fartøy, i overkant av 10 pansrede kjøretøy, 42 fly og 14 helikoptre. Av de 42 flyene er det 32 jagerfly og 10 større fly, deriblant overvåking -og transportfly.

Krigere og militært kjøretøy på DV-dagen sett fra gården By på Byneset i Trondheim tirsdag. Styrkedemonstrasjonen er selve høydepunktet under Trident Juncture, den store NATO-øvelsen som nå er i gang i Norge. Det er totalt 3000 militært personell fra de fleste NATO land i demonstrasjonen, deriblant over 20 fartøy, i overkant av 10 pansrede kjøretøy, 42 fly og 14 helikoptre. Av de 42 flyene er det 32 jagerfly og 10 større fly, deriblant overvåking -og transportfly. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Forsvaret har fått inn nesten 200 skader fra øvelsen Trident Juncture. De regner med at de vil få inn flere, skriver NRK.

DEL

Torsdag 1. november var det rapportert inn 195 skader i forbindelse med øvelsen, hvorav 31 ble registrert på torsdag. Forsvaret regner med å få inn flere meldinger, skriver kanalen.

– Jeg blir skuffa og jeg synes det er trist at Forsvaret ikke gjør det de sier de skal gjøre, sier melkebonde Stein Peder Rye fra Tolga kommune i Hedmark til NRK.

Uten at Rye fikk beskjed, kjørte stridsvogner tvers gjennom gjerder og inn på jordet hans. Rye forteller at han hadde gjort klart til neste års produksjon av gress til melkekyrne sine. Konsekvensen av skadene er at han må pløye og så på nytt, noe som er ressurskrevende, forteller han.

NRK skriver at Forsvaret lovet i forkant av øvelsen at grunneierne skulle bli varslet dersom militære kjøretøy skulle brukes på deres eiendom.

Oberstløytnant og talsmann for Hæren Ole Johan Skogmo beklager det som har skjedd.

– Det er en ren glipp. Vognfører har trodd at han kunne kjøre på jordet. Noen bønder har sagt at det greit siden de skal pløye til våren uansett, sier Skogmo.

Artikkeltags