Tron Simen Lien (66) ble drept i politiskyting på Jaren

Politiet skjøt og drepte en mann i 60-årene på Jaren mandag kveld i forrige uke. Mannen hadde forskanset seg i sin egen bolig og nektet å snakke med politiet.

Politiet skjøt og drepte en mann i 60-årene på Jaren mandag kveld i forrige uke. Mannen hadde forskanset seg i sin egen bolig og nektet å snakke med politiet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det var Tron Simen Lien (66) som ble skutt og drept av politiet i en politiaksjon på Jaren forrige mandag.

DEL

Bistandsadvokat Svein Holden opplyser til avisen Hadeland tirsdag ettermiddag at de pårørende ikke lenger har innvendinger mot at avdødes navn offentliggjøres.

Lien bodde alene i sin bolig i Moveien på Jaren. Han etterlater seg to barn, to barnebarn og fire søsken. Han blir bisatt fredag 23. august fra Jølstad seremonirom på Jaren.

Politiet bekreftet før helgen at det var personell fra beredskapstroppen som løsnet skutt under den åtte timer lange politiaksjonen der politiet skal ha blitt angrepet med machete, etsende væske og motorsag.

Aksjonen endte med at politiet skjøt og drepte den 66 år gamle mannen, som ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten, døde av skadene.

– Vi ønsker ikke å gå ut med detaljer fra den foreløpige rapporten, så jeg kan ikke si mer nå. Vi vil få den endelige obduksjonsrapporten senere, og den må sammenstilles med andre opplysninger fra avhør og åstedsundersøkelser, sier etterforskningsleder Helle Gulseth til avisen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken