Trump og Rahaman i samme båt?

Sps Hilde Hoven spør SVs Mizanur Rahaman foretar en avledningsmanøver for å få oppmerksomheten bort fra politikken.

Sps Hilde Hoven spør SVs Mizanur Rahaman foretar en avledningsmanøver for å få oppmerksomheten bort fra politikken. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Det er med stor forundring
, men også med en del bekymring, jeg leser Mizanur Rahamans (SV) leserinnlegg hvor han sammenlikner budsjettbehandlinga i kommunestyret i Lillehammer den 13. desember i fjor med Donald Trumps budsjettkamp om penger til grensemuren mot Mexico med påfølgende "shut-down" av offentlig sektor. Med henvisning til Trump og USA, tegner han et bilde av en situasjon hvor vi sto helt på kanten av stupet av en krise vi her på berget aldri har sett maken til. 

Glem krigen, glem global oppvarming og ekstremvær som truer matvaresikkerheten, glem at 33 000 europeere dør av multiresistente bakterier hvert år. Glem plastforurensingen i havet, glem SV og lånekameratenes lånefest som øker gjeldsgraden fra 62, 5 % til 175 %, glem sykehusnedleggelser og skifestivalens fallitt – her snakker vi visst skikkelig krise! 

Og det var opposisjonens skyld. Rahaman opplever nok en gang, som en del av makteliten i Lillehammer, at manglende entusiasme og støtte for politikken og innsatsen deres, er et samfunnsproblem som vi uten makt må ta ansvaret for.
 

Men, ærlig talt! Det var da aldri slik at det var noen reell mulighet for at budsjettet skulle bli nedstemt. For så lenge posisjonen med Ap (22 plasser), SV (2 plasser), og V (4 plasser), til sammen 28, alene har nok stemmer for å få flertall på minst 24 stemmer i kommunestyret, var det da aldri noen risiko for at budsjettet ikke skulle bli vedtatt! 

Mizanur Rahman lager ikke bare storm, men orkan i et vannglass. 

Er dette en avledningsmanøver for å få oppmerksomheten bort fra politikken, for eksempel krisa i helse- og omsorgen og gjeldssituasjonen hvor gjeldsgraden øker for hvert spadetak i Terrassen? 

Donald Trump, med mindretall i Representantenes hus, fikk den 22. desember 2018 ikke flertall for de 5,7 mrd. dollar i budsjettet til muren mot Mexico som han ville ha, – og tok en «shut-down». 

Mizanur Rahaman og lånekameratene i Ap og SV, med flertall i Lillehammer kommunestyre, fikk den 13. desember 2018 imidlertid flertall for de 0,9 mrd. kronene de ville ha for å fortsette lånefesten i 2019, slik de ville, – og skriver leserinnlegg. 

Når Rahaman likevel sammenlikner nasjonalbudsjettet i USA med kommunebudsjettet for Lillehammer, og finner såpass store likheter at han konkluderer med at han og Trump var nær å havne i samme båt ved juletider, må jeg si at dette er noe av det mest absurde jeg har vært vitne til som kommunepolitiker i Lillehammer. 


Les også: Fare for Shut Down i Lillehammer?

Les også: Shut down på Lillehammer?

 

Hilde Jorunn Hoven

Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags