Trumps betydning for Oppland ...

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Donald Trumps tid som USAs president er over, men virkningene av hans politikk vil nok vare enda en tid verden over. Også i GDs nedslagsfelt. Det skjønner jeg, men med et annet fokus enn herrene A C Stryken og T M Hartviksen.

Ingen av oss kjenner Trump personlig, og jeg har etter hvert blitt ganske nedtrykt av medias og profilerte meningsdanneres ensidighet i fordømmende omtale av personen Trump. Det finnes knapt det skjellsord eller den negative karakteristikk som ikke er brukt. Det skrives intet om hvorvidt Trumfs politikk har vært bra eller skadelig for Norge og Innlandet. Bare om hans væremåte og hans måte å uttrykke seg på.

Stryken og Hartviksen omtaler Trump med den respekt de synes han fortjener. Mitt innlegg er nok farget av min respekt for dem.

Etiske normer for pressen er å beskytte enkeltpersoner mot krenkende og skadelig publisitet. Jeg synes nok at representanter for den fjerde statsmakt skal tenke over om deres retorikk kan være farlig og skadelig.

Jeg kritiserte en gang Hartviksen med hensikt å peke på at han ikke flagget «Vær Varsom»-plakaten særlig høyt. Jeg tenkte på storsinn da mitt innlegg fikk plass på debattsiden. Tanken forduftet da han den 8. jan, med ukledelig selvgodhet, pekte nese til oss som har et nyansert bilde av Trumf.

Utfyllende og korrigerende kommentarer til Strykens innlegg den 9. jan ville bli like langt som det han fikk plass til. Jeg vil nøye meg å sitere: «Trump har i stor grad styrt USA gjennom twittermeldinger» En slik uttalelse fra en filolog er overraskende, men det står godt til sakligheten og seriøsiteten i resten av hans innlegg.

Helge Rud, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags