Trygg Trafikk frykter fjerning av fotobokser: – Flere kan bli drept i trafikken

FRYKTER KONSEKVENSENE: Godt synlig, men likevel ikke så lett å legge merke til. Nå har samferdselsministeren startet en gjennomgang for å få redusert antall fotobokser på norske veier. Trygg trafikk frykter for konsekvensene.

FRYKTER KONSEKVENSENE: Godt synlig, men likevel ikke så lett å legge merke til. Nå har samferdselsministeren startet en gjennomgang for å få redusert antall fotobokser på norske veier. Trygg trafikk frykter for konsekvensene. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) har startet en gjennomgang av fotobokser på norske veier for å redusere bruken. Trygg Trafikk frykter konsekvensene.

DEL

Samferdselsministeren ba nylig Statens vegvesen og politiet om å gjennomgå fotoboksene på norske veier med mål om at det skal bli færre, skriver P4.

Dale har tidligere uttalt til NRK at han vil minke bruken av fotobokser som måler gjennomsnittsfart, og at de i fremtiden bare skal bli installert ved behov.

– Det er et element av overvåking i dette. Derfor har vi prinsipielle betenkeligheter, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) til Motor.

Regjeringen har allerede valgt å droppe gjennomsnittlig fartsmåling i Ryfast-prosjektet i Rogaland.

Direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk frykter konsekvensene.

– Å fjerne fotobokser kan føre til flere drepte og hardt skadde i trafikken, sier Johansen.

Han viser til undersøkelser fra Transportøkonomisk institutt (TØI), som viser at tallet på drepte og hardt skadde blir halvert der det er snittmåling.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken