Flere nominert til årets turjente

LIKER SEG UTE PÅ TUR: – Jeg hadde ingen erfaring med å være ute, men så bestemte jeg meg, sier Johanne Refseth.

LIKER SEG UTE PÅ TUR: – Jeg hadde ingen erfaring med å være ute, men så bestemte jeg meg, sier Johanne Refseth. Foto:

Johanne Refseth fra Brøttum er en av de lokale som er nominert som årets turjente.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det er nettsiden turjenter.no, en side startet av Helsport, som har nominert Brøttumsjenta som en kandidat. I tillegg er de to Vågåjentene, Ingrid Aarstrand og Mali Frydenlund, samt Marthe Jordhøy og Ida K. Sletta, opprinnelig fra Lesja, nominert.

– Det var etter tidenes kjærlighetssorg våren 2015 jeg bestemte meg for å erobre villmarken. Siden da har jeg hatt en brennende interesse for friluftsliv, sier Refseth til GD.

Hun hadde ingen erfaring med å være ute på tur og i naturen, men hun bare bestemte seg for å bli en eventyrjente.

– Jeg skulle bli trygg både på fjellet og i skogen. Det skulle jeg få til alene og for å dele min opplevelser opprettet jeg en egen Instagramkonto. Der har etter hvert mange begynt å følge meg, sier Refseth.

Hun jobber til daglig som psykolog, og mener det er viktig å ha en hobby ved siden av. For henne passer villmarken utmerket.

– Jeg ser hvor viktig det er å ha en hobby, venner og gjøre de tingene en drømmer om. I tillegg til at jeg kommer meg ut håper jeg at jeg inspirerer andre, selv om de ikke har kunnskapen. Det er ikke alle er født med gymlærerpappaer som har tatt med oss på fjellturer fra vi var små, men min erfaring er at man kan bli en villmarking likevel, sier Refseth. Mandag 16. januar står første slaget om hvem som kommer videre i konkurransen.

Artikkeltags