Gå til sidens hovedinnhold

TV-aksjonen besøkte ordførerne

Artikkelen er over 5 år gammel

Denne helgen gikk startskuddet for TV-aksjonen. Lokale ordførere var blant de første som fikk takk.

Inntektene fra årets TV-aksjon skal gå til Røde Kors og deres arbeid for alle dem som er uskyldige ofre for krig og konflikt.

- TV-aksjonen går av stabelen søndag om tre uker, men allerede denne helgen har vi hatt et nasjonalt kick off. De neste tre ukene kommer vi til å ha masse aktiviteter, og de første som får besøk er lokale ordførere, forteller koordinator for TV-aksjonen i Oppland, Elin Jorstad i Røde Kors.

- Vil takke de mange hjelperne

- Vi ønsker å takke ordførerne for den innsatsen de gjør for TV-aksjonen hvert eneste år. Man hører gjerne mye om mottakerorganisasjonene, men lite om det store apparatet som ligger bak. Det er dette som får aksjonen til å gå rundt, påpeker Jorstad, som lørdag møtte Lillehammer-ordfører Espen Granberg for å takke.

Samme dag ble også Gausdal-ordfører Hans Oddvar Høistad besøkt av den lokale Røde Kors-lederen Ola Kleiven.

Mandag kan ordførerne i Ringebu og Øyer vente seg et besøk fra TV-aksjonens folk, før de bruker resten av uka på å jobbe seg oppover Gudbrandsdalen.

Ber om budskap fra ordførerne

- Vi ber ikke om penger, men ønsker at ordførerne skal skrive noen tanker på en lapp - kanskje et sitat eller noen gode ønsker - og deretter putte dem på bøssa. Budskapene fra de 26 ordførerne i Oppland skal vi samle inn og leser opp på en stor konferanse i regi av Kommunenes sentralforbunds (KS) på Gjøvik 20. oktober, forteller Elin Jorstad i Oppland Røde Kors.

Nå er hun klar for å brette opp ermene og gjøre innsats fram mot TV-aksjonen 23. oktober.

Internasjonal aksjon

- Midlene fra årets TV-aksjon skal gå til prosjekter i ti forskjellige land, hvorav ett er Norge. I tillegg har vi i Røde Kors konkrete tiltak på gang i land som Syria, Afghanistan, Honduras, Libanon og Guatemala, forteller Jorstad.

- Det ligger en omfattende søknad bak årets TV-aksjon, med konkrete prosjekter, budsjetter og tidsfrister for hvert av de ti tiltakene. Vårt slagord er "Vi får hjelpen helt frem". Røde Kors er representert i alle disse landene, og vi har ingen mellomledd. Vi er klare til å gjøre hele jobben, avslutter Elin Jorstad, koordinator for TV-aksjonen i Oppland.