Gutta på tur fikk filme med drone i Jotunheimen. Bildene ble spektakulære

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag vises episoden av Gutta på tur der Petter Northug junior er med på tur til Galdhøpiggen og Lom.

DEL

Jotunheimen og Utladalen nasjonalparkstyre gjorde et unntak fra droneforbudet da selskapet bak TV-serien Gutta på tur dro til Galdhøpiggen i Jotunheimen i mai. Søndag vises episoden på TV2.

Jotunheimen viste seg fra sin beste side under opptakene, og videoen over viser at dronebildene ble spektakulære.

- Bildene fra Galdhøpiggen er helt unike. Da vi filmet ble det hundre prosent klaff med været, og det var ikke et vindpust. Det var ikke en sky på himmelen og det gjorde forholdene optimale, sier Håvard Solem, PR- og medierådgiver i TV2.

Søndag kan TV2-seerne se turen fra fjellområdet og Lom med en av verdens største skistjerner.

Den viser en egen utgave av De olympiske leker i Lom og Jotunheimen. Det har vært knyttet stor spenning til TV-serien som gjør comeback etter at siste episode av den populære TV-serien ble vist i 2002. På den tiden benket 800.000 personer seg ned foran skjermen for å få med seg turopplevelsene til Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang, Arne Hjeltnes og Arne Brimi.

Første episode ble vist forrige søndag og opp mot 600.000 personer fikk med seg den første episoden der dronning Sonja var med på tur.

Det er i utgangspunktet ikke lov å bruke drone i Jotunheimen nasjonalpark og Utladalen landskapsvernområde. Begrunnelsen for forbudet for droner i Jotunheimen og Utladalen er at dronene påvirker både dyrelivet og folk i nærområdet. Hekkende fugl og villrein blir forstyrret av droner.

Northug til topps for første gang – sammen med Gutta på tur 

Artikkeltags