Løpet er 3,9 km langt og følger i hovedsak turstien i relativt flatt terreng gjennom Nybu og videre gjennom Søre Ål med mål ved Engesvea Hoppanlegg. Det var fine løpsforhold i hovedsak på tørre og fine turstier. Arrangør var Tele BIL i samarbeid med Litrim. Sørdalskarusellen er en løpskarusell som i år ble arrangert for 42. gang og er et lavterskeltilbud for alle.

292 deltakere fullførte Tverrløpet, herav 168 i fellesstarten onsdag kveld og 124 deltok virtuelt tidligere i uka. Det har vært stor oppslutning om Sørdalskarusellen i år som endte med 3411 starter eller 341 pr løp som er det nest beste noen gang og et lite hopp opp fra i fjor. I alt var det 132 som fullførte alle 10 løpene og 279 som fullførte årets karusell dvs var med i minst 10 løp.

Kristoffer Petersen Skonnord, LIF og Ragnhild Haukåen, Sør Vekkom Lauparlag var raskest i Tverrløpet, Kristoffer med sluttiden 12:19,4 og 14:43,6.

Ragnhild Haukåen i klasse K 30 – 39 år ble igjen raskeste kvinne, 6 sekunder foran Eugenie Gulowsen. Disse to damene har deltatt i samtlige ti løp i karusellen, og hver gang har det vært små tidsforskjeller. Ragnhild ble også totalvinner av årets Sørdalskarusellen på kvinnesiden med best tid sammenlagt for alle ti løpene, bare noen få sekunder foran Eugenie.

Sander Stenseth (1402) ble denne gangen nr. 3 i klasse M 30 – 39, men er den herreløperen som har klart beste sammenlagttid for samtlige ti løp i Sørdalskarusellen. Som totalvinner på herresiden vil Sander få sin velfortjente premie for dette under premieutdelingen senere i høst.

Sørdalskarusellen 2023 er historie og en kan se tilbake på gode deltakertall og vekslende vær. Nå venter stor premieutdeling for den 42. sesongen senere i høst.

Se mer på www.litrim.no - resultatene finner du her.