Tvil om troverdigheten i Øyer

Troverdig?: Laila Skåden, Jon Halvor Midtmageli og Marthe Lang-Ree har ulike historier, og det er umulig å skille rett fra galt.

Troverdig?: Laila Skåden, Jon Halvor Midtmageli og Marthe Lang-Ree har ulike historier, og det er umulig å skille rett fra galt.

DEL

gd mener

– Jeg ble veldig lei meg, skuffet, sint og følte meg dolket i ryggen, sier Laila Skåden. Som ordførerkandidat vant hun valget med Øyer Sp. Få dager senere valgte hun å trå til side, til fordel for nummer to på lista, Jon Halvor Midtmageli. Skåden og Sp hadde én felles forklaring: Midtmageli hadde fått flere personlige stemmer.

Den offisielle forklaringen har vært vanskelig å tro på. Ikke noe er oppsiktsvekkende ved at andre kandidater får flere personlige stemmer enn ordførerkandidaten. I noen uker har vi ventet på at Skåden skulle si mer. Nå er hun ute av partiet hun skulle bli ordfører for, og sprikende forklaringer gjør det praktisk talt umulig å skille rett fra galt.

Ordfører Brit Kramprud Lundgaard har innkalt det nye kommunestyret til konstituerende møte 31. oktober. Helt siden valgdagen 10. september har det ligget i kortene at Kramprud nå skal ut av ordførerkontoret, etter at Sp gikk i kompaniskap med SV. Det gjør det fortsatt. Den første forklaringen på hvorfor Skåden trakk seg som ordførerkandidat, rokket ikke ved samarbeidsforholdet. Laila Skådens siste versjon kunne gjort det, hvis det hadde vært hennes første forklaring.

Svært mange er, med god grunn, opptatt av hvordan både velgere og andre politikere opptrer overfor kvinnelige kandidater og folkevalgte. Vi får sjelden eller aldri forklaringene på hvorfor grupper av velgere stemmer fram menn, på bekostning av kvinner.

I denne saken fra Øyer har vi heller ikke fått svar på alt som har foregått mellom politikere. Det eneste vi kan være sikre på, er at verken partileder, avtroppende eller påtroppende ordførerkandidat de hektiske dagene etter valget, var opptatt av at innbyggerne skulle få vite den hele og fulle sannhet om rollebyttet. Slik får det nye kommunestyret i Øyer en dårlig start.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags