– Det har ikke vært noen ny kontakt med gjerningspersonene, sa politiinspektør Tommy Brøske da Øst politidistrikt torsdag holdt pressekonferanse i Ski om status i saken.

Han sa at politiets hovedteori fortsatt er at den 68 år gamle kvinnen er bortført fra sitt hjem på Fjellhamar i Lørenskog for fire måneder siden.

– Mangelen på livsbevis bekymrer oss naturligvis, både med tanke på tiden som har gått, og at kommunikasjonen nå er flyttet over til en plattform som egner seg bedre for å gi slike bevis. Vi setter nå spørsmålstegn ved om hun fortsatt er i live, sa politiinspektøren.

Familiens bistandsadvokat Svein Holden fulgte politiets pressekonferanse.

– Familien er naturligvis bekymret over at de ikke har mottatt livstegn fra Anne-Elisabeth, men de har fortsatt et godt håp om at hun er i live og at hun vil komme trygt tilbake, sa han til NTB etter å ha sett direkteoverføringen fra Ski.

Holden opplyser til TV 2 at det er tydelig på de siste beskjedene familien har mottatt fra de angivelige kidnapperne, at de har fått med seg hva som er blitt sagt på pressekonferansene.

– I den siste henvendelsen fra motparten fikk vi klar beskjed om at det jeg hadde sagt på vår pressekonferanse, hadde nådd fram til dem, sier han.

Funn i Langvannet

Det ble gjort funn da dykkere søkte i Langvannet ved familien Hagens bolig.

– Noe av det som ble funnet, var et bilskilt og en mobiltelefon. På bakgrunn av undersøkelser mener vi det er lite sannsynlig at funnene har noe med saken å gjøre. Det er heller ikke unaturlig at det blir gjort slike funn i dette vannet, sa Brøske med henvisning til at det ligger i et trafikkert og bebygd område.

De to personene som det er sikret videoopptak av ved Futurum-bygget, der den bortførte kvinnens ektemann Tom Hagen arbeider, er fortsatt interessante for politiet. Undersøkelsene av opptakene viser at den ene personen er litt kortere enn den andre.

Politiet har gått igjennom et stort digitalt materiale av kjøretøy i området i den aktuelle perioden. Flere kjøretøy er sjekket ut, men arbeidet med å gjennomgå opptakene er ikke ferdig.

– Vi har til nå mottatt 1.530 tips. Mange gjelder biler, personer og mulige skjulesteder. Vi er ikke ferdig med å gå gjennom tipsene. Det er sikret en rekke sporprøver som er sendt til analyse. De fleste er besvart. På bakgrunn av svarene vi har fått, er det få konkrete spor fra åstedet å jobbe videre med, sier politiinspektøren.

Ny oppfordring

Anne-Elisabeth Hagen ble sist sett 31. oktober i fjor. Etter det har det ikke vært noen bevis på at hun er i live. Det har heller ikke vært noen ny kontakt etter mandag 11. februar da gjerningspersonene tok i bruk en ny måte å kommunisere på.

– Det er en overvekt av faktorer som indikerer bortføring. Det bygger blant annet på dokumentet som er funnet i Sloraveien. Men vi kan ikke utelukke flere mulige forklaringer på at det ikke er gitt et livsbevis, sier Brøske.

Blant forklaringene politiet ser for seg, er at gjerningspersonene har gjort et konkret valg eller at noe kan ha gått galt.

– Vi oppfordrer nok en gang til at det blir gitt bevis på at hun er i live, sa politiinspektøren og understreket at saken etterforskes med uforminsket styrke, både nasjonalt og internasjonalt.

Politiet har tidligere bekreftet at det har kommet både trusler og krav om løsepenger i form av kryptovaluta i bortføringssaken.

Les også: Lørenskog-forsvinningen: Politiet har gjort funn av slepespor i huset

– Vil være tilnærmet umulig å spore opp hvem avsenderen er

Kidnapperne foreslår hvordan de kan gi livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen

– Ingen forhandlinger før familien får livstegn

Tom Hagen er mannen som bidro til at Kvitfjell Alpinanlegg ble en realitet

Milliardæren Tom Hagens kone kidnappet fra sitt eget hjem – kidnapperne ber om løsepenger i kryptovaluta

Dette er Hagens imperium