Tygg ikke mer på forslag som er politisk uspiselige

MILLIARDER: Kraftkommunene er vant med å måtte kjempe for sitt, og møter stadig nye angrep.Ill.foto

MILLIARDER: Kraftkommunene er vant med å måtte kjempe for sitt, og møter stadig nye angrep.Ill.foto

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

gd mener 
17 ordførere i Innlandet, hvorav åtte fra Gudbrandsdalen, har sluttet seg til et protestopprop mot forslaget som vil frata kraftkommuner inntekter i milliardklassen. Kraftskatteutvalgets forslag er akkurat nå ute på høring. Etter hvert som høringsfristen går ut, kan Regjeringen gi forslaget den skjebne det fortjener: Legg det på skraphaugen.

Kraftkommunene er vant til å være under angrep. De møter nesten hvert eneste år nye forsøk på å omfordele disse ressursene. Utredningen fra Kraftskatteutvalget føyer seg inn i rekken av slike angrep, som i sum framstår som en utmattelseskrig.

Dette siste angrepet skal være motivert av en mål om investering både i ny vannkraft og opprusting av gamle anlegg. Vi trenger begge deler.

Problemet med Kraftskatteutvalgets forslag, er at det ikke vil ha en slik effekt. Så langt har ikke utvalget fått støtte fra noen vesentlige instanser, ei heller fra de som eier og driver kraftbransjen. Når forslaget i tillegg betraktes som et uspiselig angrep på samfunnskontrakten som tilgodeser kraftkommuner, er utredningen langt på veg verdiløs.

Det er i Finansdepartementet angrepene på kraftkommunene utformes. Så også dette siste. Kraftskatteutvalget var Regjeringens utvalg, og det er Finansdepartementet som skal følge opp dette etter at høringsfristen 1.1.2020 passeres.

Finansminister Siv Jensen bør snart ha lært at det ikke er flertall for å frata kraftkommunene noe som helst. Når departmentet tidlig på nyåret skal følge opp utredningen og og høringssvarene, bør statsråden være tydelig. Byråkratiets ressurser skal ikke lenger brukes til å tygge mer på forslag som er politisk uspiselig!Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags