Løypemaskin brukt som brannbil

En løypemaskin ble viktig i arbeidet med å slokke brannen. Bildet er tatt gjennom en kikkert på cirka tre kilometers hold. Foto: Kristoffer Jørgensborg

En løypemaskin ble viktig i arbeidet med å slokke brannen. Bildet er tatt gjennom en kikkert på cirka tre kilometers hold. Foto: Kristoffer Jørgensborg

Artikkelen er over 5 år gammel

Hytta på Melsjøen sto i brann langt unna rekkevidden for brannbiler. Løsningen ble å bruke en løypemaskin som kjørte store mengder snø på den brennende hytta.

DEL

En hytte ved Melsjøsen innenfor Nordseter ble tirsdag kveld totalskadet i brann. Tre personer ble sendt til legevakten for sjekk, men politiet rapporterer at det ikke er snakk om personskader.

- Hytta vil nok brenne helt ned. Brannvesenet har rekvirert tråkkemaskiner fra Natrudstilen på Sjusjøen for å hjelpe med slukkingsarbeidet, sier operasjonsleder Anders Letnes Fossum i Gudbrandsdal politidistrikt til GD i 18-tiden tirsdag.

Meldingen om hyttebrannen ved Melsjøsetervegen på grensen mot Hedmark kom i 18-tiden tirsdag. Hytta ligger ved Melsjøen innenfor Nordseter, helt på grensen til Hedmark.

- Jeg vil anslå brannstarten til rundt klokken 17.15 og det er vinterstid ikke mulig å ta seg fram dit med bil. Brannmannskaper fra Ringsaker og Lillehammer tok seg fram til stedet med snøskuter men hadde lite å hjelpe seg med mot den kraftige brannen, rapporterer GD-journalist Asmund Hanslien som er på påskeferie på en hytte drøyt to kilometer unna.

Den brannrammede hytta ligger åpent i terrenget og brannen var synlig fra Reina, Storåsen, Elgåsen og Melsjøhøgda.

Folk fra kringliggende hytter kom til stedet for å se om det var noe de kunne gjøre, men flammene hadde fått godt tak i bygningen.

Vitner sier til GD at de som eier hytta nettopp hadde kommet fram. Det var mens eierne tok en tur tilbake for å hente mer proviant at brannen oppstod.

Ifølge det øyenvitner sier til GD, skal den eldre lillehamringen som eier hytta, ha tatt seg inn i den brennende hytta da han kom tilbake, for å redde ut noen eiendeler. Mannen måtte ha hjelp til å komme seg ut igjen av den røykfulle hytta.

- Tre personer ble kjørt til legevakta for en sjekk. To av dem er allerede ute igjen uten registrerte skader. En er fortsatt på legevakten for undersøkelser etter å ha dratt i seg noe røyk, men det er ikke snakk om større personskade, sier operasjonsleder Anders Letnes Fossum til GD tirsdag kveld klokken 20.20.

Hovedbygningen, samt et tilbygg, er å anse som totalskadd.

Johannes Haukåssveen som er sentral løypekjører for skiløypene på Sjusjøen, vil ikke kommentere innsatsen som ble gjort med løypemaskin i slokkingsarbeidet, men henviser til politiet for info.

- Den rekvirerte tråkkemaskinen kjører snø på den brannskadde hytta og det er nå snakk om etterslokking, sier operasjonsleder Anders Letnes Fossum i Gudbrandsdal politidistrikt.

Artikkeltags