En soldat i Rena leir ble skadd da han ble truffet i skulderen av et skudd under egentrening. Han er ikke alvorlig skadd, opplyser politiet.

Soldaten ble kjørt til Hamar sykehus etter hendelsen.

– Det er i forbindelse med en eller annen form for trening at det er gått av et skudd. Nå snakker vi med folk på stedet og sikrer det som er nødvendig for å finne en årsak, sier operasjonsleder Bjørn Lagmannsveen i Innlandet politidistrikt til NTB tirsdag kveld.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 19.15.

Forsvaret har sendt ut følgende pressemelding etter hendelsen:

En mannlig elev ved Hærens befalsskole (HBS) på Rena ble lettere skadet i en skyteulykke tirsdag kveld. Eleven ble fraktet med ambulanse til sykehus på Hamar. Ulykken skjedde under egentrening uten ammunisjon inne i Rena leir.

Det var flere til stede da ulykken skjedde og Militærpolitiet etterforsker saken. Det er foreløpig ingenting som tyder på at dette er noe annet en en ulykke. Vi har strenge rutiner for behandling av våpen og ammunisjon og derfor er det viktig at vi får etterforsket saken grundig.

Alle hendelser som innebærer avvik med våpen og ammunisjon er alvorlige. Fokus nå er å ta vare på eleven som er skadet og hans medelever på Rena. Etter forholdene har alle involverte det bra. Den lettere skadde befalseleven har selv informert sine pårørende om ulykken