Norsk politi bistår med å identifisere kvinnen og samarbeider med spansk politi rundt de tema politiet i Spania etterspør. De antatt pårørende er varslet av lokalt politidistrikt.

Det melder Kripos i en pressemelding mandag formiddag.

Etter det GD erfarer, er kvinnen hjemmehørende i Gudbrandsdalen.

GD har tidligere mandag og gjennom helga vært i kontakt med både Utenriksdepartementet (UD) og Kripos, som per nå ikke har gått ut med sikker identifikasjon på kvinnen som er funnet død.

– Utenriksdepartementet er kjent med at det som trolig er en norsk borger er død i Spania. Ambassaden i Madrid vil gi konsulær bistand til de pårørende. For ytterligere kommentarer henviser vi til spansk politi, sier Henrik Hoel, kommunikasjonsrådgiver i UD.

Den spanske avisen El País skriver at kvinnen skal ha vært livløs da hun ble funnet ved et fotgjengerfelt i forrige uke. Helsepersonell skal ha kommet til stedet, og kvinnen ble erklært død på stedet. Hun skal ikke ha hatt ID-papirer på seg da hun ble funnet, ifølge avisen.

GD har vært i kontakt med Sjømannskirken i det aktuelle området. Der opplyses det at de kjenner til funnet, men ønsker foreløpig ikke å si mer om hva ansatte foretar seg i sakens anledning.

Foreløpig forholder kirken seg til den norske ambassaden. All videre informasjon skal gå gjennom Sjømannskirkens hovedkontor, som ligger i Bergen.

Saken oppdateres.