Gå til sidens hovedinnhold

Ungdommen trenger Vinstra Motorsportarena

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.


Vinstra Motorsportarena skulle være et nyttig tilbud til fartsglad ungdom og bidra til mange tilreisende med interesse for motorsport. Nå kan anlegget bli slått konkurs.

Både kommunen og fylkeskommunen har vært positive til anlegget og har siden 2013 bidratt med mange millioner kroner. Entreprenøren Erling Rolstad AS bidro også med et solid lån. Totalkostnaden på anlegget skulle bli 36 millioner kroner, men fylkeskommunen anslår at prislappen nærmer seg 60 millioner kroner. Manglende erfaring med å bygge et så komplekst anlegg og manglende oversikt over nødvendige krav, skal være noe av årsaken til at kostnadene har økt.

Arenaen er snart ferdig, men klubben mangler penger til sikkerhetstiltak og infrastruktur pålagt av Norges Bilsportforbund. Tiltakene er helt nødvendige. Norsk Motorklubb Midt-Gudbrandsdal har derfor krysset alle fingre for at fylkeskommunen ville gi ytterligere 1,6 millioner kroner i støtte. Men fylkesutvalget sier nei. Kommunen har heller ikke signalisert mer støtte.

Det er et tap for ungdommen dersom anlegget ikke kan brukes som tenkt

Det er forståelig for at det er en grense for hvor mange millioner det offentlige skal bidra med. Samtidig er det svært synd dersom Vinstras nye stolthet ikke kan brukes som tenkt. Det er et tap for ungdommen, som trenger et annet sted enn vegene for å teste ut bilens krefter. Det er også et tap for Nord-Fron. Vinstra kunne fått økt oppmerksomhet og flere tilreisende. Det er selvfølgelig også et tap for Norsk Motorklubb Midt-Gudbrandsdal. Dersom anlegget slås konkurs kan spillemidlene fra fylkeskommunen inndras. Fylkeskommunen ber med rette aktørene tenke seg godt om.

Førstkommende fredag møtes styret i motorklubben. Det er lov å håpe at noen vil redde motorklubben ut av den vanskelige situasjonen. Uansett bør motorklubben også gå i seg selv og se om det er noe de kan gjøre for å sikre et stabilt og positivt tilbud for framtida.