Ine Andreassens svigerfamilie har hatt hytte på vestsiden av Kvitfjell siden lenge før utbyggingen før og etter OL i 1994. Hytta ligger ved langrennsløypa på den såkalte Gompen-runden og vis a vis Sporet Pub.

Har tatt til tårene

Alpinco driver både Kvitfjell og Hafjell. 18. januar skrev Odd Stensrud på Facebook-siden «Kvitfjell Sporets Venner» at de hadde fått tilbakemeldinger om at barn som er i løypa har blitt utsatt for kjeftbruk fra voksne skiløpere fordi barna hindrer framkommelighet.

I tråden til Stensrud innlegg skrev Andreassen: «Mine barn har dessverre flere ganger blitt utsatt for disse hendelsene rett utenfor vår hytte! Dette har resultert i både tårer, frykten for å være ute alene og spørsmål om de har gjort noe galt.»

«Noen har tatt til tårene på grunn av det de har blitt utsatt for. Håper vi kan la det være med denne oppfordringen, og at vi slipper flere lignende tilbakemeldinger i fortsettelsen», skrev Stensrud.

«Helt håpløs oppførsel som man dessverre opplever av og til», skriver en av dem som har kommentert Stensrud oppfordring.

«Bare å slå «gutta boys» hardt med staven. Eneste de skjønner, selv i eget egotripp», kommenterer en annen.

– Ble påkjørt

– Unga våre må få lov å leke og oppholde seg på og ved tomta selv om hyttegjerdet står bare et par meter fra langrennstraseen, mener Ine Andreassen.

– Som andre familier med barn er også vi ute på ski i løypa. Vår yngste, som nå er sju år, ble påkjørt av en voksen skiløper. Da var hun fire år, og det var mens vi var ute på ski, forteller hun til GD.

– Har det vært slik hele tida?

– Det har eskalert etter at det kom fryktelig mange hyttefolk og turister hit. Trist når de som er ute på treningstur kjefter på barn i løypa, barn som gjerne selv er ute og går på ski, med eller uten voksne. Jeg skjønner at vi må dele på løypa og gi plass, også til dem som vil trene. Men hensynet må være gjensidig. Dette er tross alt ei vanlig turskiløype, ikke ei løype forbeholdt de som er veldig gode og vil gå fort. Hvis det var under en konkurranse, et renn, hadde det vært noe annet. Men disse løypene brukes av store og små, både de som trener og de som bare vil gå tur eller øve på å gå på ski.

«Mislykkede ambisjoner»

I ett av de øvrige innleggene heter det: «Noen voksne som tydeligvis har behov for kurs i folkeskikk…Er det så viktig å ikke bli hindret i løypene, får man gå på ski når andre sitter foran peisen og ungene er i seng!»

I et annet skriver innsenderen: «Det er nok noen som har mislykkede eliteambisjoner bak seg og er blitt hekta på Stravapandemien.»