Universitet - en selvfølge

UNIVERSITET: Rektor Kathrine Skretting i Høgskolen i Innlandet bør kunne regne med å få høgskolen godkjent som universitet, mener Simen Ensby.

UNIVERSITET: Rektor Kathrine Skretting i Høgskolen i Innlandet bør kunne regne med å få høgskolen godkjent som universitet, mener Simen Ensby. Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg
Det er vel ikke så veldig mange bortsett fra de ansatte og politiske forståsegpåere som våkner om natta i spenningsangst for om det blir universitet i Innlandet.

Jeg sover godt hver natt, men med en relativt allsidig erfaring fra regionalt, nasjonalt og internasjonalt universitetssamarbeid kan jeg ikke la være å følge med i opptakten til at Innlandet står foran etableringen av sitt første universitet.

For når en ser på strukturen i det norske utdanningssystemet så ville det forundre meg mye om ikke NOKUT godkjenner søknaden fra HINN om å bli landets 11. universitet.

Hvorfor, jo fordi at så langt er de fleste høyskolene nå blitt universitet. Når HINN blir universitet gjenstår bare tre tidligere høyskoler som ikke har fått en universitetsparaply, uansett antall studiesteder.

Som en enkel pensjonist på bygda registrerer jeg at dette grisgrendte landet vi bor i da vil ha 11 universitet, 9 vitenskapelige høyskoler og 18 skoler med akkreditert studietilbud.

Millioner av kroner over statsbudsjettet er bevilget til restrukturering av høyskolene i Innlandet, til ny logo og til forberedelse av universitetsstatus.

Lykke til!

Simen Ensby, Øyer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags