Gå til sidens hovedinnhold

Universitet i hvert høl?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Senterpartiet har sitt landsmøte på Lillehammer i helga. Marit Knutsdatter Strand, partiets utdanningspolitiske talsperson, sier til universitetsavisen Khrono (3.6.20) at med Senterpartiet i makten skal det bli universitetstilbud på hvert nes i dette landet slik at folk skal slippe å flytte på seg.

Jeg gruer meg til Senterpartiet får makt. De ønsker å ha et universitet i hvert høl for at folk skal slippe å flytte. Senterpartiet har aldri forstått at det faktisk er en bra ting at folk kommer seg ut av den lille minibygden sin og får nye ideer, tanker og perspektiver. De må gjerne flytte tilbake, men de må komme seg ut først. Det er det som er utvikling - både på individ- og samfunnsnivå.

Jeg har ingen andre uttalte drømmer og ønsker for mine egne barn enn at de kommer seg vekk, bor og studerer et annet sted enn på Lillehammer. Bor man hele sitt liv på ett sted (uansett sted), blir perspektivet deretter.

Sanna Sarromaa, Lillehammer