Gå til sidens hovedinnhold

Uretten mot pensjonistene må rettes opp

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Fagforbundet Innlandet krever at Stortinget hindrer at pensjonistene nok en gang får mindre i lommeboka. Det er dypt urettferdig at pensjonistene har fått mindre å rutte med i fem av de siste seks årene. Derfor er det provoserende at arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen igjen har lagt fram et trygdeoppgjør som innebærer reallønnsnedgang.

Det er uakseptabelt at pensjonister som har stått på gjennom et langt liv, skal ha dårligere inntektsutvikling enn yrkesaktive over tid. Derfor må regelverket rundt reguleringen av pensjonen endres.

Etter at trygdeoppgjøret ble lagt fram, har Fagforbundet Innlandet merket seg at et flertall på Stortinget ønsker å sikre at pensjonistene skal få økt kjøpekraft i år. Derfor mener Fagforbundet Innlandet at stortingsflertallet nå må legge til side sine kjepphester og samle seg om et forslag som retter opp uretten mot alle landets pensjonister.

Fagforbundet Innlandet mener at pensjonistene på sikt må sikres medbestemmelse i trygdeoppgjøret.

Dette kan gjøres gjennom etablering av en forhandlingsrett, der reguleringen av pensjon er ett av temaene.

Håkon Tosterud, leder pensjonistutvalget i Fagforbundet Innlandet