Natt til lørdag har det vært en del klager på støy flere steder i Innlandet. Blant annet har det kommet inn i alt tjue klager på høy musikk og forstyrrelse av natteroen i fylket. Russen har vært involvert flere steder, men det har også vært andre som har hatt fest.

Flere av meldingene har kommet fra Lillehammer, fremfor alt har det vært en større ansamling av ungdommer nede ved parkeringsplassen på Strandtorget. Politiet har svingt innom jevnlig der nede, og har sett seg nødt til å ta litt ekstra tak ved et par anledninger.

– Det har ikke vært så voldsomt, eller på noe vis mer enn det pleier å være, sier oppdragsleder Ove Stian Ovrum på politiet operasjonssentral lørdag morgen.

Urinering og utagerende oppførsel

Like før klokka halv tre ble en gutt i tenårene bortvist fra området etter å ha vært utagerende mot flere personer på stedet. Han ble bortvist fram til klokka 08 i morges.

– Vi har ikke så mange detaljer rundt den episoden, men i loggen her har patruljen skrevet at han har oppført seg som en «tullebukk», forteller oppdragsleder Ovrum.

På samme sted ble en tenåringsjente en halvtime senere anmeldt for urinering på offentlig sted, så hun kan etter hvert vente seg et forelegg fra politiet.

– Hun satt alene midt på plassen og gjorde sitt fornødende, forteller oppdragslederen.

Minsteforelegget på urinering på offentlig sted i Norge er på 4.000 kroner.

Ruskjøring

På Hundorp like etter midnatt ble en mann i 20-årene stoppet i en rutinekontroll av en politipatrulje på stedet, hvor en spyttest slo ut på bruk av rusmiddel. Det er ikke snakk om alkohol, men politiet vil ikke gå nærmere inn på hvilket rusmiddel det er snakk om.

– Det var ikke noe spesielt med kjøreatferden, men han ble stoppet i en rutinekontroll. Der har vi opprettet sak og beslaglagt førerkort til mannen, forteller Ovrum.

Ordensforstyrrelser og kniv på offentlig sted

Ellers i Innlandet har det vært noen episoder. På Koigen i Hamar har det vært flere berusede mindreårige, og der har ambulanse og politi vært på stedet. I tillegg ble en mann i 30-årene innbragt til arresten etter ordensforstyrrelse i sentrum. Mannen hadde laget bråk utenfor et serveringssted, og anmeldes i tillegg for forulemping av politiet og brudd på politiets pålegg.

Senere på natten ble en mann i 20-årene bortvist fra sentrum etter å ha vært kranglete. Mannen blir ikke anmeldt. Også i Brumunddal var et en episode som gjorde at en mann i 30-årene ble bortvist fra et utested i sentrum.

– Mannen har slått til en vekter på stedet og blir anmeldt, skriver politiet på Twitter.

Og på Kongsvinger ble en mann i 40-årene anmeldt for ordensforstyrrelse og bortvist fra sentrum. Mannen var i tillegg i besittelse av en kniv på offentlig sted.