Gå til sidens hovedinnhold

Ute etter bråk?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

GD skriver på lederplass lørdag 10. juli at SIAN er ute etter bråk for å få oppmerksomhet. Min analyse av organisasjonen er annerledes. De er først og fremst ute etter å fremme sitt syn, ikke oppmerksomhet i seg sjøl. Organisasjonens innlegg i GD 13. juli viser klart hva de står for.

Håper både GD og «Sammen i Lillehammer» tar seg bryderiet med å argumentere mot SIAN sin ideologi, ikke bare være opptatt av å vise at vi i egne øyne er dem moralsk overlegne. Politiets avstenging av sentrum og opphaussing av fare for vold er for øvrig det beste bidraget til å gi SIAN oppmerksomhet. SIAN avslutter sitt innlegg med å påpeke at «folk flest er sauer som lett lar deg hjernevaske». Hvis vi skal holde oss i dyreriket vil jeg tillate meg å sitere det Liv Finstad sa under en partiutspørring i Maihaugsalen for mange år siden: «Sauer er ålreite dyr». Jeg har nok langt større tro på folket enn SIAN. Sjøl om jeg etter et langt liv med å stå på gata og skrive i avisene for å fremme mitt syn avgjort har truffet på en del som framstår som ganske «hjernevaska». De fleste som er enige eller uenige med meg oppfatter jeg ikke slik.

Helge G. Galtrud, Lillehammer