Byggmagasinet i Lillehammer & Gudbrandsdalen
Byggmagasinet i Lillehammer & Gudbrandsdalen

Vil du bli med oss på ferden?

En lokal elektrobedrift satser grønnere

Latteren sitter løst og stemningen er høy i møterommet hos Eltera Lillehammer. Det er jo ikke hver dag ordføreren kommer for å dele ut beviset på at de er blitt en Miljøfyrtårn-godkjent bedrift. Den veletablerte bedriften har vært i drift siden 2006 og vektlegger trivsel på arbeidsplassen. Nå er de på jakt etter flere elektrikere som vil være med i kampen for miljøet – og mye sosialt samvær!

Adresse
Oskar Skoglys veg 2, 2619 Lillehammer


Åpningstider
Mandag – fredag: 07:00 – 15:00


http://eltera.no/
Tlf: 61 25 17 60
post.lillehammer@eltera.no
Følg oss på Facebook!

Gjengen på 18 ansatte er samlet. Kaffekoppene er fylt og kaken står klar. Inn kommer ordfører Espen Granberg Johnsen som skal overrekke beviset på at Eltera Lillehammer er oppnådd målet om å bli en grønnere bedrift. Overrekkelsen av beviset på at de nå er Miljøfyrtårn-godkjent vekker jubel hos oss de ansatte. Etter hard jobbing er alle kriteriene oppfylt, og kaken er vel fortjent.

– Denne miljøsertifiseringen var viktig for oss som bedrift og for våre kunder som er opptatt av miljø. De siste årene har vi blitt mer bevisste på miljøet og jobbet hardt for å oppfylle kriteriene om å bli en Miljøfyrtårn-bedrift, smiler daglig leder Ivar Bergum. Broren Lars Petter nikker samtykkende, og smiler like bredt.

Sammen med en svoger og faren hans startet de HB Elektro i 2005. 11 år senere tapte svogeren kampen mot kreften, og hans far ville ut av bedriften. Brødrene gikk på jakt etter en ekstern og større partner, og Eltera oppfylte kriteriene. Dermed var det duket for et navnebytte: Eltera Lillehammer.

– Opp kjøp av aksjene medførte at vi kom styrket ut av det som en organisasjon, og Ivar og jeg har beholdt vår andel. Vi styrer fortsatt som et selvstendig aksjeselskap på Lillehammer. Men det er en større avdeling som håndterer økonomi og lønn, så det var en god løsning, forteller serviceleder Lars Petter.

Hos Eltera Lillehammer kan vi bistå med sterkstrøminstallasjoner, alarmanlegg, byggautomatisering, smarthus-teknologi, el-kontroll, termografering og en lang rekke andre elektro-tjenester.

De har god kompetanse og erfaring fra alle typer nærings- og boligbygg, derunder service, rehabilitering og installasjon av boliger, hytter, leilighetsbygg, hoteller, restauranter, butikker og kontorbygg.

Ordfører Espen Granberg Johnsen på plass hos Eltera Lillehammer.

Vi søker flere elektrikere

Visjonen om å være en foretrukket samarbeidspartner innen elektro, i alt fra planleggingsstadiet til ferdigstillelse av alle typer prosjekter og serviceoppdrag, har brødrene også bevart. Det vektlegges å skape trygge og fleksible kunderelasjoner både i bedrifts- og privatmarkedet, på tvers av alle tjenester.

Det er ikke bare kunder og prosjekter som skal ivaretas. Det samme gjelder de 18 ansatte, uansett om de sitter på kontoret eller er ute i felten.

– Dette er et hyggelig sted å jobbe, og det er sjelden folk slutter. Om de forlater oss er det fordi de ønsker å drive med noe annet, sier Ivar.

To blad Bergum sørger også for at det er hyggelig å komme og være på jobb, og at det er mange sosiale aktiviteter utenom arbeidstid. Her er det eget bedriftslag i ishockey, sykkelgruppe og reisegruppe. Om sommeren er det duket for en festlig samling og julebordet er årets høydepunkt, hvor den andre halvdel også er invitert. Lars Petter legger til at det er mulig de må legge inn et familiearrangement også, siden mange av de ansatte nå begynner med familieutvidelse.

Eltera Lillehammer satser også på de unge og fremadstormende elektrikere. Helt fra oppstarten har de hatt en eller to lærlinger med seg på laget. Nå er det tre stykk, inkludert en kvinne.

– Lærlinger er den eneste måten å sikre fremtiden til faget og bedriften. Elektrikere er nemlig vanskelig å få tak i, så vi må rekruttere blant de unge. Kvinner er alltid velkommen og vi vil gjerne ha flere med på laget, forteller Ivar.

Lærlingene starter som utplasseringselver høst og vår. Dermed får Ivar, Lars Petter og de andre elektrikerne sjansen til å bli kjent med dem før læretiden starter. En annen fordel er at lærlingene blir formet etter bedriftens verdier og får tilbud om fast ansettelse etter bestått fagprøve.

Nå er Eltera Lillehammer på jakt etter flere medarbeidere. De søker etter allsidige elektrikere som kan jobbe selvstendig og ønsker å være en del av et ungt og sosialt miljø.

Alle medarbeidere sendes jevnlig på kurs for å ivareta eller utvikle kompetansen og tilegne seg ny kunnskap om produkter og installering.

Bedriften engasjerer seg ikke bare i de unge og jakten etter dyktige elektrikere. De er involvert i samfunnet, og sponser både ishockey, curling og håndball. 

Vel fortjent! mottar Miljøfyrtårn-beviset fra ordfører Espen Granberg Johnsen.

Ekstraservice med spark i

Med beviset på at de er en Miljøfyrtårn-bedrift hengende på veggen, har de også styrket engasjementet om å være en mer miljøvennlig lokalbedrift.

– Endringen begynte for noen år siden. Vi vektlegger internkontroll, bruk av leverandører som er miljøbevisste, avfallssortering, reduserer svin, og bruk av miljøvennlige produkter. Så jobber vi målrettet mot å redusere energiforbruket der vi kan. Blant annet har vi elbiler, forklarer Lars Petter.

– Vi jobber mye med energibesparende løsninger for kundene våre, så da må vi jo gå foran som et godt eksempel, legger Ivar til.

Det har vært en økende etterspørsel etter elbilladere og solcellepaneler. Ivar forteller at de installerte leverte det første solcellepanelet i 2007, og at det er blitt flere opp gjennom årene. De siste par årene er solcelle blitt mer og mer populært, som nok skyldes at kostandene har endret seg. I dag er det langt mer økonomisk med en slik investering enn for noen år tilbake. Huseier kan nå koble anlegget opp mot elnettverket og selge den strømmen som ikke brukes, tilbake til strømselskapet.

Gjengen hos Eltera Lillehammer unner seg en velfortjent kakebit etter overrekkelsen.

Sist, men ikke minst er Eltera Lillehammer opptatt av kundene sine. De strekker seg gjerne litt ekstra for å bistå kunder i nød. Holdningen om at kunden er viktigere enn åpningstidene har medført at de selv har rykket ut på lille julaften for å fikse sikringer som har gått, sendt varer med privat sjåfør til kunden og en rekke andre kreative løsninger.

– Jeg har til og med rykket ut på en lørdagskveld for å hjelpe en kunde i nød. Den raskeste måten å komme seg til sentrum på, var med spark, så da var det bare å legge i vei, ler Ivar.

Selv om kaken er vel fortært og feiringen av Miljøfyrtårn-beviset er over, betyr ikke det at brødrene Bergum hviler på laurbærene. Det er stadig kunder som trenger hjelp og nye oppdrag som skal utføres. Lærlingene og de andre ansatte skal følges opp.

De akter å engasjere seg enda mer i energibesparende løsninger og kampen for et bedre miljø. Nå jakter Ivar, Lars Petter og resten av gjengen hos Eltera Lillehammer på nye medarbeidere. De ønsker allsidige elektrikere som ønsker å være med på moroa i mange år fremover, enten det er bedriftslag, sommerfest og ikke minst kundeservice! 

Eltera Lillehammer

• Eltera Lillehammer er det nyeste medlemmet av Eltera-familien, men virksomheten har vært i drift siden 2005 under navnet HB Elektro.
• Eltera Lillehammer har 18 ansatte.
• Eltera Lillehammer har en autorisert installatør for både sterkstrøm og EKOM-installasjoner.
• Eltera Lillehammer er sertifisert Miljøfyrtårnbedrift.
• Eltera utfører alt fra prosjektering til installering av alle typer el-anlegg innenfor næringsliv, landbruk, det offentlige og boliger.
• Arbeidet omhandler alle faser fra planlegging og gjennomføring til en avsluttende kvalitetskontroll.
• Vårt hovedkontor ligger på Billingstad rett utenfor Oslo. Vi har også virksomheter i Porsgrunn, Gjøvik, Hamar, Stavsjø og Lillehammer.
• Eltera samarbeider tett med etablerte partnere i Nord-, Vest- og Midt-Norge, og utfører alle slags oppdrag fra svakstrøm, innbruddsalarmer og spredenett til sterkstrøminstallasjoner.
• Som kunde får du ett kontaktpunkt å forholde deg til, det gjør det enklere for deg å benytte våre tjenester.