Byggmagasinet i Lillehammer & Gudbrandsdalen
Byggmagasinet i Lillehammer & Gudbrandsdalen

En lokal rørlegger for små og store oppdrag

Allerede i antikkens tid var rørleggere ettertraktet. Siden den gang har naturligvis rørsystemer og rørleggerfaget utviklet seg. Men behovet for en dyktig rørlegger – det har ikke endret seg. Noe som passer utmerket for Rørlegger’n Lillehammer!

Adresse
Gamleveien 94, 2615 Lillehammer

Åpningstider
Butikk:
Mandag – fredag: 10:00 – 16:00

Service:
Mandag – fredag: 07:30 – 15:30

Vakttelefon: 970 29 403
Alle dager fra kl. 16:00 til 07:30 og helger og helligdager. 


https://rorleggerne.no/
Tlf: 61 05 23 11
rorleggern@rorleggerne.no
Følg oss på Facebook!

Bedriften så dagens lys i 1993 og helt siden oppstarten har fokuset vært å være det naturlige valget for lokalbefolkningen i Lillehammer. De er en liten bedrift, med bred kunnskap og over 60 års erfaring i faget.

– Vi utfører alle typer rørleggerarbeid, både små og store oppdrag. Det inkluderer blant annet bad, varmepumper, VVS til hytter og villaer og serviceoppdrag, forteller daglig leder Øyvind Bredstu.

Rørleggerfaget har vært hans karriere siden inntoget i arbeidslivet, og både svenne- og mesterbrev er på plass. Han begynte i Rørlegger’n Lillehammer i 2003. Sammen med Knut Arne Bergehagen kjøpte han bedriften i 2014, og to år senere overtok han som daglig leder.

Til sammen er det 13 ansatte, fordelt på to lærlinger, en i butikk, en på kontoret og ti rørleggere. Bredstu legger ikke skjul på at rekruttering er viktig for dem - og eneste måten å få rørleggere på.

– Rørleggere med svennebrev er ettertraktet siden det er manko på rørleggere med dette. Fremtidsutsiktene er gode for de som består fagprøven, og de er nærmest garantert jobb i bransjen. Målet vårt er å ansette lærlingene som består. Lærlingene blir lært opp og formet slik vi ønsker. Det er gunstig for bedriften, fortsetter han.

Rørlegger’n Lillehammer tilbyr alle tjenester, hvor hovedtyngden ligger på serviceoppdrag. Her er ingen oppdrag for små eller for store.

Karina Bliksvær ønsker velkommen inn i butikken for inspirasjon til drømmebadet.

At de ikke takker nei til småjobber, som bytting av kran eller reparasjon av et toalett eller pakning på badet, er én av årsakene til at bedriften har opparbeidet seg et godt rykte. Fru Hansen er like viktig som store entreprenører og bedrifter.

Det innebærer at rørleggerne også får en variert arbeidsdag. I gjennomsnitt er hver av dem ute på seks oppdrag om dagen. For å koordinere alle småjobben har bedriften utviklet et eget system som medfører at rørleggerne kommer til avtalt tid, har god kommunikasjon med hver kunde og fullfører jobben innen avtalt tid.

– Planleggingen er utfordrende og krevende, men slik vi jobber medfører det at vi har etablert oss som en bedrift man kan stole på. Vi bruker tid på å sette opp jobbene da alle jobber er like viktige for oss, selv om den er liten, understreker daglig leder.

For deg som kunde innebærer dette at rørleggeren du har bestilt kommer til avtalt tid. Skulle det oppstå forsinkelser, blir du informert om dette. Dermed kan du som kunde være trygg på at jobben utføres til riktig tid og avtalt pris. 

Ut med oljen - inn med fornybare varmekilder

Det siste året har oppdragsmengden innen varmepumper økt betraktelig. Siden myndighetene innførte krav om at alle oljefyrinsanlegg skal skiftes ut innen 2020, har Rørlegger’n Lillehammer valgt å spesialisere seg på bergvarmepumper, som anbefales til beboere i innlandet.

Installeringen innebærer at man borrer ned i bakken og bruker energien i bakken til å varme opp boligen.

I boliger med radiatorsystem benyttes det gamle systemet, så huseiere trenger ikke tenke på kostnaden av å bytte dette. Det settes inn en pumpe (som går på strøm) og som henter varme fra naturen. Dette er ikke en ren strømkilde, men boligeier får besparinger med denne løsningen.

– Bergvarmepumpe i gamle hus er i hovedsak vårt geskjeft. Hos oss er det fokus på å finne riktig type pumpe for hver enkelt kunde. Vi bruker tid på å planlegge og finne ut varmebehovet til huset som gjør at pumpen blir stor nok, passer til huset og at huseier får best mulig besparelse, sier Bredstu.

Besparelsen vil naturlig nok variere fra hus til hus da det er mange faktorer som spiller inn; kvalitet og størrelse er noe av det som kan påvirke besparelsen. Et totalrenovert hus fra 1950-tallet med moderne isolering vil ha større besparing enn et annet hus fra samme tidsepoke hvor det ikke er utført oppgraderinger.    

Det er rørleggeren det kommer an på!
VVS Eksperten
De nye kravene om at alle oljefyringsanlegg skal vekk innen 2020 har ført til en rekke oppdrag for Nicolai Heimdahl og resten av gjengen hos Rørlegger'n Lillehammer.

Med oss får du drømmebadet!

Rørlegger’n Lillehammer er også store på bad og rehabilitering. Som en del av den landdekkenden kjeden VVS-eksperten. Medlemskapet gir blant annet fordelen av ferdig forhandlede priser. Dette finner Bredstu meget gunstig da det innebærer at rørleggerne kan fokusere på selve rørleggerjobben.

Med en rekke lokale samarbeidspartnere med på laget gjør at Rørlegger’n Lillehammer også kan tilby en komplett baderomspakke; med elektrikere, murere, snekkere og flisleggere.

Skal du pusse opp eller bygge nytt bad anbefales det å starte planleggingen i god tid i forveien. Det lønner seg også å tenke gjennom hvilke behov dere har og hvilke løsninger dere ønsker.

Badet skal vare i mange år, så tenk godt gjennom valgene. Nøytrale farger på vegger og tak kan være et trygt valg. Dermed er det enklere å fornye badet uten å helrenovere.

Neste steg i planleggingsfasen er et møte med en av de dyktige medarbeiderne hos Rørlegger’n Lillehammer slik at dere sammen kan finne rett løsning, og dermed oppfylle drømmen om det perfekte bad.

Også i servanter er det mye å velge mellom - fra enkle modeller til de reneste kunstverk.

Oppussingen av badet tar i gjennomsnitt fire uker, men vil variere fra bad til bad, avhengig av hva som må gjøres. 

Også her kommer gutta fra Rørlegger’n Lillehammer ut på befaring og veileder deg i prosessen mot drømmebadet.

Foruten kundeservice og kvalitetsarbeid står også trivsel på arbeidsplassen i hovedsetet. For Bredstu er det viktig at de ansatte har det bra på jobb. Dette gjenspeiler seg i arbeidet de utfører. Resultatet blir fornøyde kunder, som gjerne kommer tilbake, og økonomisk vekst.

Det er ikke uten grunn Rørlegger’n Lillehammer har eksistert i 26 år!

Hver dag lever rørleggerne, butikk- og kontoransatte, lærlingene og daglig ansatt opp til internmottoet "Vi har ansvar for det vi gjør og for det vi lar vær å gjøre". Uansett om du trenger å bytte kran, pakning, installere bergvarmepumpe eller pusse opp badet, står de klare til å påta seg oppdraget.

Hos Rørlegger’n Lillehammer finner du lokale gutter med stolthet for faget og service i alle ledd! 

Kjekt å vite om bergvarmepumpe

Hvordan fungerer en bergvarmepumpe?
Bergvarme er ren solenergi som lagres i bakken, fra vårens første solstråler til høstens siste blad faller. Når vinteren setter inn, er bakken proppfull av energi som kan brukes direkte til oppvarming av boligen din. Selv på rekordkalde vintre har du all energien du trenger på tomten din – også når sommeren har vært kjølig og regnfull.

Bergvarmepumpen konsentrer energi fra solen.

Med et væskefylt rør, også kalt kollektoren, hentes lagret solvarme opp fra fjellet, sjøen eller under bakken på tomten din. Omgivelsene, energibehovet og hvilket varmesystem du har, avgjør hvor varmen bør hentes fra. Oppgaven til selve bergvarmepumpen er å konsentrere energien så mye at den kan gi deg varmt vann og oppvarming.

Slik virker en bergvarmepumpe – litt forenklet
Væsken i slangen sirkuleres og varmes opp av solvarmen som er lagret under bakken eller havbunnen. Når væsken passerer gjennom bergvarmepumpen, møter den et annet lukket system med en annen væske. Dette er et kjølemedium, som blir til gass ved veldig lav temperatur.

Denne gassen går videre til kompressoren, hvor den komprimeres og trykket øker. Dette gjør at temperaturen stiger kraftig. Til slutt, via kondensatoren, blir varmen avgitt til husets varmesystem. Samtidig går kuldemediet tilbake til flytende form, klar for å bli til gass – som igjen kan hente mer varmeenergi.

Kilde: Energiverket.no

Rørlegger’n Lillehammer AS

• Rørleggern’ Lillehammer er en lokal rørleggerbedrift.
• Selv om vi er en liten bedrift har vi til sammen mer enn 60 års erfaring.
• Vi er til sammen 13 ansatte.
• Vi har Sentral godkjenning, er godkjent lærebedrift og medlem av Rørentreprenørene Norge.
• Vi har gratis befaring.
• Vi er en del av VVS-eksperten.
• Vår fagkunnskap, nærhet og service er din beste garanti og trygghet!

Våre tjenester:
• VVS til villa og hytte
• Baderomsløsninger
• Varme og sanitær
• Gulvvarme
• Varmepumper
• Service
• Bad