Byggmagasinet i Lillehammer & Gudbrandsdalen
Byggmagasinet i Lillehammer & Gudbrandsdalen

Eksklusivt i Norge!

Vi leverer et nytt alarmerende produkt

Proel AS er stolt av å være første og eneste leverandør i Norge av sikkerhetssystemet Peridect+. Det banebrytende produktet er enkelt å installere, integrere og håndtere og egner seg både for næring og private områder.

Åpningstider
Mandag: 09:00 – 15:30
Tirsdag – fredag: 07:30 – 15:30

Adresse
Industrivegen 31, 2680 Vågå

Vakttelefon: 952 99 830


http://www.proel.no/
Tlf: 61 23 24 40
post@proel.no
Følg oss på Facebook!

De aller fleste opplever at mailboksen fylles med e-poster som vi anser som uinteressante eller som spam. Disse slettes uten at vi tenker noe mer over det. Roar Valbjørgsløkken, daglig leder i Proel AS, innrømmer at han gjør det samme; sletter e-poster uten å ha sett så nøye på dem.

Men det var én e-post som fanget hans interesse. Produsenten i Tsjekkia ønsket å informere om sitt produkt, Peridect+, et sikkerhetssystem som ikke var tilgjengelig i Norge. Frem til nå!

– Jeg ble litt nysgjerrig på produktet og sendte et svar hvor jeg ba om mer informasjon. Resultatet ble at Sieza, som firmaet heter, sendte en representant til Vågå for å presentere det for oss, smiler Valbjørgsløkken.

I jakten på en leverandør av produktene deres, hadde Sieza lagt inn en rekke krav for å sikre at de fant rett samarbeidspartner i Norge. Blant kriteriene var selskapets størrelse, kompetanse, økonomisk solidaritet og være en mellomstor bedrift som ikke var eid av et konsern hvor produktet ville drukne i andre. Åtte selskaper i Norge ble kontaktet. Kun Proel AS valgte å respondere.

Det er et valg Valbjørgsløkken er meget glad for at han tok.

– Utrolig spennende! Peridect+ er et produkt vi kommer til å satse mye på for å få ut i markedet. Vi ser mulighetene for en nisje som ikke er i Norge. Det er et banebrytende produkt og ganske så unikt. Vi er stolte av å være den eneste leverandøren i landet som har dette produktet, sier han entusiastisk.

Peridect+ er et elektronisk system for områdesikring som kan monteres på alle typer gjerder og porter samt utenpå tilstøtende bygg. Ved hjelp av seismikk (rystelser ved bevegelse) vil det avdekke om det er noen som prøver å ta seg inn på et område som systemet overvåker. 

Det gjelder enten noen prøver å klatre over gjerdet, klippe hull i gjerdet eller grave under gjerdet.

En alarm vil utløses og varsle alarmsentralen. Overvåkingskameraet vil også aktiveres. Dermed trenger ikke kameraet stå på hele tiden – det vil automatisk begynne å filme når sensorene utløses.

– Sensorene sitter på gjerdet eller bygningen og reagerer på seismikk. Det er programmert til å tolke rystelser og forstå om det er noen som prøver å ta seg inn på området eller om det er en grein som blåser inn i gjerdet, forteller Valbjørgsløkken. 

Bjørn Petter Ulen viser frem Proel AS sitt nyeste produkt: Peridect+, et elektronisk system for områdesikring. Selskapet i Vågå har eksklusiv rett på produktet i Norge.

Et unikt produkt med store fordeler

Peridect+ er hundre prosent skalerbart og det er ingen begrensninger på hvor stort område det kan dekke. Systemet kan dermed brukes på alt fra små private eiendommer til bygninger med høye sikkerhetskrav, som fengsler, flyplasser og kraftanlegg, men også kjøpesentre, næringsbygg og fabrikker.

Sensorene kan være synlig, som gir preventivt effekt, eller ikke-synlige. Da graves sensorene ned i bakken og vil avdekke om noen tar seg inn på området.

En annen fordel med Peridect+ er at den fysiske sikringen ikke trenger å være så stor; lavere gjerder og mindre piggtråd siden systemet elektronisk avdekker om noen tar seg inn på området. 

Med et alarmsystem som varsler når noen prøver å komme seg inn, er det heller ikke behov for å konstant sitte og overvåke systemet.

Systemet fungerer også slik at det settes opp spesielle sensorer med jevne mellomrom som sikrer anlegget mot lynnedslag. Om lynet slår ned i gjerdet der sensorene er montert, vil bare deler av systemet bli slått ut.

– Vi synes jo dette er meget spennende! Våre ansatte har vært på kurs og opplæring i Tsjekkia. De er godt utdannet i hvordan systemet virker, programmering og montering. Det vil være eier av bygget/området hvor Peridect+ er montert, som har driftsansvaret. Vi inngår serviceavtaler på systemet etter avtale, sier Valbjørgsløkken.

Produktet kom på markedet for første gang i 1991 og brukes over hele verden. Resultatene er meget gode, og systemet har ekstrem liten feilmargin. Bruker unngår dermed falsk alarm ved for eksempel regn, vind, hagel og lynnedslag.

Rustfrie stålrør til kablene øker beskyttelsen mot mekanisk skade og elektromagnetisk forstyrrelse. 

Markus Kleiven (t.v.) og Roar Valbjørgsløkken legger strategien for dagens arbeidsoppgaver.

Et elektrofirma med kvalitet i alle ledd

Proel AS tilbyr også MDS (movement detection system), et system som raskt oppdager personer som er gjemt i biler, containere osv. uten at man trenger å åpne lasten. Deteksjonen av pulsslag er svært sikker og gir nærmest 100 prosent sikker påvisning av personer som kan være gjemt.

– Blir en bil stoppet på grensen under mistanke om at det er personer gjemt i lasten, må bilen gjennom røntgen hvis lasten ikke kan åpnes. Dette tar flere timer. Ved å sette sensorer utenpå bilen eller containeren, vil levende vesener bli avdekket på fem minutter. Det er pulsslagene som registreres, så man må åpne lasten for å se om det er mennesker eller dyr som smugles, sier Valbjørgsløkken.

Foruten de nye spennende produktene er Proel AS et lokalt elektrofirma som utfører alle typer sterkstrømsintallasjoner og svakstrømsinstallasjoner i privatboliger, hytter, landbruk og næringsbygg.

I dag er det 20 ansatte, hvor alle elektromontørene har bred kompetanse og lang erfaring. Med seg på laget har de tre lærlinger, og er selvfølgelig en godkjent lærebedrift.

– Lærlingene er viktige for oss da er nøkkelen til rekruttering i bransjen. Målet er å gi alle fast ansettelse når fagbrevet er på plass. Det er også gunstig da de er opplært etter våre verdier og vet hva som må til når de representerer selskapet på oppdrag, forteller Valbjørgsløkken.

Kundeservice står i fokus, og for Proel AS er filosofien at alle i selskapet opptrer profesjonelt og ivaretar kundene – små som store. Selskapet ble dannet i 2001 og har bygd seg opp et solid navn i bransjen. Med et stort og moderne kontorbygg viser selskapet at de kommer til å være i bransjen i mange år fremover. Det gir trygghet for kundene.

Nå satser Proel AS på å bli alarmerende gode på sitt nye og eksklusive produkt Peridect+! 

Peridect+ tilbys eksklusivt hos Proel AS i Vågå.

Endelig i Norge!

Områdesikring
Sikre dine verdier eller unngå at uønskede personer tar seg inn på områder. Proel AS leverer elektronisk overvåkning og områdesikring. Dette kan monteres på alle typer gjerder og porter samt utenpå tilstøtende bygg. Vi leverer Peridect+ både for næring og private områder.

MDS (movement detection system)
Systemet oppdager raskt personer som er gjemt i biler, containere osv. uten at man trenger å åpne lasten. Det brukes bare noen minutter på å avdekke om det er mennesker tilstede. Deteksjonen av pulsslag er svært sikker og gir nærmest 100% sikker påvisning av personer som kan være gjemt.

Proel AS ønsker kundene velkommen til et nytt og moderne kontorbygg i Industrivegen 31.

Proel AS

• Proel AS er et lokalt elektrofirma med base i Vågå Kommune i Gudbrandsdalen.

• Proel AS er din lokale samarbeidspartner innen alle typer sterkstrømsinstallasjoner og svakstrømsinstallasjoner i privatboliger, hytter, landbruk og næringsbygg.

• Medlem av Elkonor, din landsdekkende elektrikerkjede.

• Husk: Utenom åpningstid har vi vakttelefon for akutte tilfeller. (Egne takster gjelder ved utrykning).