Gå til sidens hovedinnhold

Utidig hemmelighold av NRK

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er seks søkere til stilling som distriktsredaktør i NRK Innlandet, leser jeg på GD.nett. Tre av søkerne ønsker ikke sitt navn offentliggjort. Det har NRK godtatt. Det burde NRK ikke ha gjort. NRK er omfattet av offentlighetsloven med unntak av program-og redaksjonell virksomhet, det gjelder ikke ansettelser av lederstillinger.

I NRKs tilfelle bør alle søkere gjøres kjent. NRK henter så å si hver krone fra det offentlige, det er en statsdrevet kanal med et helt spesielt forhold til offentligheten eller det norske folk, om man vil. Når en lederstilling som denne, skal besettes, er det en selvfølge at den samme offentlighet får fullt innsyn i hvem som søker og hvilke kvalifikasjoner den enkelte søker har til å lede en av NRKs viktigste redaksjoner. En mediebedrift skal tilstrebe åpenhet, ikke hemmelighold. NRK er ikke unntaket.

Det finnes ingen- absolutt ingen- grunn til at ikke hele søkerlisten gjøres kjent. Er man ikke voksen nok til å stå fram som søker, er man heller ikke kvalifisert til stillingen. NRK Innlandet trenger et åpent og tillitsfullt forhold til sine lyttere og seere. Det oppnår NRK ikke på denne måten.

Gunnar Tore Larsen, Lillehammer

Les også

Disse har søkt jobben som distriktsredaktør i NRK

Les også

Det er klart NRK bør flytte hovedkontoret til Lillehammer

Les også

Vil ha NRK-hovedkontoret til Lillehammer: – Vi har et ubrukt område midt i byen