Utnytt Nortura Otta enda bedre

Av
DEL

Leserinnlegg
Ledelsen i Nortura har for 3. gang på 11 år startet utredning som kan bety avvikling av anlegget på Otta. De burde i stedet se på hvordan Otta-anlegget kan utnyttes enda bedre.

Nortura Otta har en unik historie. Siden 50-tallet har slakteriet på Otta hatt stor betydning for næringa i regionen. Gjennom tiår er det dokumentert unik effektivitet og vilje og evne til utvikling. Mens konsernet i flere år har slitt med effektiviteten og resultatet har Otta-anlegget vært et anlegg som har levert både på resultat og utvikling. På Otta har Nortura en produksjonslinje, en kompetanse og ikke minst en kultur det knapt finnes maken til i kjøttbransjen.

I stedet for å vurdere nedleggelse, burde ledelsen heller sett på hvordan anlegget og folkene på Otta kunne blitt enda bedre utnyttet og gitt et enda større bidrag til konsernet og dermed produsentene og eierne.

Nortura må ha som mål å opprettholde og styrke sin posisjon hos produsentene. Opptaksområdet til Nortura Otta er av landets største og viktigste på storfe. Området er derfor attraktivt for de privateide konkurrentene til Nortura. Lojaliteten til mange av produsentene er knyttet til at man har et eget slakteri i Gudbrandsdalen. Lojalitetsbånd krever gjensidighet. Legges Otta ned vil mange av dagens leverandører gjøre en ny vurdering av samarbeidet med Nortura. Risikoen for å miste en betydelig del av produsentene er reell.

Otta-anleggets rolle som beredskapsanlegg for Norturas anlegg i Midt-Norge, på Vestlandet og lenger sør på Østlandet, kan også videreutvikles. Produksjonslinjen står klar, folkene er fleksible og tar i et ekstra tak ved behov. Her går Nortura til dekket bord.

Nortura har nå to valg; Legge ned Ottaanlegget, og risikere å tape en stor del av sine leverandører i regionen. Eller de kan videreutvikle anlegget og la anlegget få fortsette å være et fyrtårn for effektivitet, holdninger og fleksibilitet i Nortura-systemet.

Løsningen burde være åpenbar. Nortura er en del av løsninga, ikke en del av problemet.

Terje Jonny Sveen, Nortura-produsent, Heidal

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags