De er langt på vei i mål med ansettelse av produksjonsarbeidere ved fabrikken på Kvam, men har foreløpig ikke landet på en ansettelse av fabrikkleder.

I desember ble det klart at EA Smith AS sitt selskap LSE Byggesystemer skulle overta den tidligere sponplatefabrikken i Kvam. Overtakelsen skjedde i april. Oppstart av produksjonen er planlagt i august.

Utsettes til nyttår

– Vi er mer eller mindre i havn med produksjonsmedarbeider og er godt fornøyd med kompetansen vi har sikret oss. Vi tror det blir et kjempeteam. Det er folk med lokal tilknytning i hovedsak, sier direktør i LSE Byggesystemer, Roy Erik Reme.

I vinter startet de letingen etter både fabrikksjef og produksjonsmedarbeidere. 12 hadde søkt jobben som fabrikkleder. Nærmere 30 har søkt på jobbene som tømrere, da fristen gikk ut i mars.

Men de har ikke kommet i mål med å ansette fabrikkansvarlig.

Reme sier til GD at ansettelsen av leder utsettes til årsskiftet.

– Vi har valgt å bruke en av de vi har som produksjonsleder ved en av de andre fabrikkene våre. Fabrikklederen på Vegårshei, Daniel Straum, vil være fabrikkleder på Kvam inntil videre og tar ansvar for igangkjøringen ut 2022. Så prøver vi å få ansatt en lokal leder som kan være på plass i løpet av høsten og senest ved årsskiftet, sier han.

Trygge på løsningen

Reme sier han er trygg på den løsningen de har valgt og at dette skal bli bra.

– Vi har fått mange flinke fagfolk på plass og sikrer oppstart av fabrikken med en person med erfaring fra vår produksjon og våre produkter. Dette sikrer at vi kommer i gang som planlagt. Da kan en ny leder overta når vi er godt i gang.

Han sier at de følger planene som er lagt og at produksjonsutstyret er bestilt. Produksjonsstart skjer i august.

Ved fabrikken i Kvam skal selskapet produsere bygningselementer og konstruksjonspakker til hytter, eneboliger og til større bygningsprosjekter gjennom både de store landsdekkende entreprenørene og byggmestere over hele landet.

Det langsiktige målet til de nye fabrikkeierne er en omsetning på 100 millioner kroner. I starten blir det åtte til ti arbeidsplasser ved fabrikken, men målet er opptil 30 arbeidsplasser her når produksjonen er i gang for fullt.

Dette er de nye fabrikkeierne

LSE Byggesystemer skal drive den nye fabrikken i Kvam

Målet er 20-30 arbeidsplasser og en omsetning på 100 millioner kroner

De er en del av E.A. Smith AS, en av landets ledende aktører innen salg av byggevarer, trelast, stål og armering.

E.A. Smith er et familieselskap etablert i Trondheim i 1869. De eier og driver Bygger’n kjedekonsept, 50 egeneide Bygger’n-butikker, Smith Stål og HIBA Hus.

Det er omkring 800 ansatte i konsernet.

LSE begynte med levering av elementer i 2000, og startet sitt samarbeid med Bygger’n i 2017. Tre år senere ble E.A. Smith heleier.

LSE har i dag fire elementfabrikker lokalisert til Risør, Meldal, Ørsta og Vegårshei, i tillegg til et salgs- og prosjektkontor i Oslo.

(Kilde: LSE Byggesystemer)