Fronter Vågå som et verdivalg

SER MULIGHETER: Ordfører Iselin Jonassen

SER MULIGHETER: Ordfører Iselin Jonassen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Vågå-ordfører Iselin Jonassen med sterk appell til potensielle innflyttere.

DEL

- Vågå kommune har mye kvaliteter vi som bor her kanskje ikke ser godt nok, mener Vågå-ordfører Iselin Jonassen.

I et innlegg på sin ordførerside kommer hun med en sterk appell til alle som kunne tenke seg å leve på en alternativ måte. Stikkordene som preger Vågå-livet er ifølge ordføreren mindre kjøpepress, mindre stress, bedre privatøkonomi og naturopplevelser i stedet for merkevarer. Slik sett presenteres Vågå-livet som et klart verdivalg.

Les mer om gründermiljøet i Vågå her: Vilje til vekst
 

"Når kvardagane er eit kappløp for å få henting, levering, husarbeid, handling, kveldsjobbing, familiebesøk, fritidsaktiviteter, middagslaging, ekteskap og eigentid til å gå opp, gjeld det å ta smarte val. Her er mi resept: Å flytte frå byen til fjellbygda Vågå sletter brorparten av boliglånet, frir deg frå tidsklemma og gir deg unike arenaer til samvær med dei som verkeleg betyr noko for deg – omgitt av natur i den absolutte Noregstoppen. Ein kan faktisk bli lykkeleg av mindre", skriver Jonassen i sitt blogginnlegg.


Les hele innlegget her:

- Det startet da GD hadde sin serie om fraflytting i vår. Der snakket gründermiljøet rundt BETA i Vågå var intervjuet, og de snakket om at også privatpersoner har et ansvar for å skaffe tilflyttere, og ikke bare kommunen. Det har vært mange tilflytterprosjekter tidligere, og tusenvis av kroner er brukt. Én ting er å reise rundt og fortelle folk at alt kommer til å bli så fint. Jeg tror mer på å la folk få komme hit og prøve å bo her i en periode, sier Jonassen, som heller ikke legger skjul på at "tunge dagar finns alle stadar, også hos oss".

Innlegget avslutter hun med følgende PS:

"Livet er ikkje så alvorleg, å gje draumen ein sjanse er ikkje ekstremsport: Skulle bygdelivet vise seg å ikkje vere tingen for dykk så er det langt frå verdas ende. Etter sabbatsåret på bygda er vegen attende til byen både kort og smertefri, det meste er som dykk forlot det og bortkasta har fjelleventyret ikkje vore: No kan du og familien slå rot i asfalten i trygg forvissing om at bylivet faktisk ER rette tilværet for dykk og ungane. Eg trur det ikkje før eg får sjå det ;-) "


Les også: Hun skal framsnakke Gudbrandsdalen

Innlegget er det første i en serie på tre. Del to blir publisert på Iselin Jonassens ordførerside førstkommende søndag. 

Artikkeltags