- Nå blir det valgkamp døgnet rundt

Utjevningsmandatet: I følge GDs måling tre dager før valget står det mellom Aksel Hagen fra SV og Olemic Thommessen fra Høyre.

Utjevningsmandatet: I følge GDs måling tre dager før valget står det mellom Aksel Hagen fra SV og Olemic Thommessen fra Høyre.

Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Dagens måling viser at Ap går fram og Frp sterkt tilbake, dermed er Stine Renate Håheim inne som Aps fjerde strotingsrepresentant.

Men Stine Renate tar ingenting på forskudd.

- Fra i dag er det valgkamp nesten døgnet rundt. Jeg har bare satt av noen få timer til søvn, sier hun.

Ikke fornøyd

Frps toppkandidat Morten Ørsal Johansen er ikke like sprudlende. Hanne Maren Blåfjelldal fra Frp har falt ut av Opplandsbenken siden sist måling i august.

- Vi bør klare å få to representanter. Hvis ikke, blir jeg ikke fornøyd. Så ærlig skal jeg være, sier Ørsal Johansen til GD.

Marginene er imidlertid meget små. Med litt framgang i forhold til dagens tall, blir det Hanne Maren Blåfjelldal og ikke Stine Renate Håheim som kommer på Stortinget.

Les også dagens kommentar fra politisk redaktør Hallvard Grotli: Et rødgrønt Oppland og Slik stemmer sofavelgerne

Her kan du stille oss spørmål eller kommentere målingene og valget Valget 2009 : Live-chat

Er du på Twitter? Bruk emneord #GDvalg på dine meldinger og de kommer direkte inn i Live-chatten.

SV versus Høyre

Sp forsvarer stortingsplassen, mens Høyres Olemic Thommessen er i akkurat samme situasjon som for fire år siden. Han må kjempe om utjevningsmandat.

- Jeg hadde nok håpet på litt framgang. Men dette har vi vært klar over og et stortingsmandat er absolutt innen rekkevidde, sier Thommessen.

Smått og pent kommer SVs Aksel Hagen bakfra og er godt fornøyd med valgkampen. GDs målinger viser at partiet har vært i framgang siden mai og nærmer seg valgresultatet fra 2005. Det gjør at Hagen kjenner lukten av utjevningsmandat.

- I valgkampen blir vi litt for små og de større partiene får mer oppmerksomhet. Derfor er det veldig bra med en måling som viser at vi faktisk har muligheter til å få en representant på Stortinget, sier Hagen.

- Ingenting er avgjort før valglokalene stenger. Jeg skulle nok ønsket litt bedre tall, men vi har gjort en innsats for å synliggjøre politikken vår, sier Tingelstad Wøien

Er du fortsatt i tvil om hva du skal stemme: Prøv velgerhjelpen!

Her kan du se tidligere målinger fra august: Slik ser det ut hos oss og mai: Olemic ute av Tinget

Artikkeltags