- Jeg tør ikke ta noen seier på forskudd, sier Ødegård Lunde, idet hun overdøves av jubelropene i øvre Lillehammer når Erna Solberg entrer talerstolen. Idet champagnen sprettes hjemme hos Thommessen, var det Venstre som hadde det usikre utjevningsmandatet.

- Resultatet vipper. Vi krysser fingrene for at det vipper vår veg, sier fylkesleder Lars Elsrud.

Både Ødegård Lunde og gjenvalgte Olemic Thommessen er klare på at hovedmålet har vært regjeringsskifte.

- Vi er i en helt enestående situasjon. Kanskje får vi med oss Jørand. Realiteten er at vi er på veg inn i regjering. Det betyr at vi får det annerledes i vårt politiske arbeid. Klarer vi å finne løsningene som er best for folk, greier vi å gjenta dette om fire år. Om to år går vi inn i kommunevalgkampen med fullt trøkk, sa Thommessen. Han mener det aldri har vært gjennpomført en så fantastisk valgkamp i Oppland.

Heller ikke denne gangen vil han svare for en eventuell drøm om å bli kulturminister.

- Å bli statsråd er ikke en type jobb man kalkulerer med. Det er Erna Solberg som bestemmer, og hun har en stor kabal å legge.

- Men du er klar?

- Det svaret skal jeg gi til Erna.

- Uansett om jeg kommer inn eller ikke, har vi gjort et brakvalg, sier Ødegård Lunde, som er fornøyd med framgang i alle kommuner i Oppland. Idet litt over 90 prosent av stemmene i Oppland var talt opp, kunne Høyre notere en oppslutning på 18,8 prosent og en framgang på 7,7 prosentpoeng siden forrige stortingsvalg.

Høyres Olemic Thommess holdt valgvake i sitt nybygde musikkrom, behørig presentert i reportasje i GD i sommer.

Her var det rigget opp med storskjerm og Høyre-effekter. Hit kom folk fra hele fylket, blant annet en hel buss fra Gjøvik. Lydnivået var verdig de seks metrene under taket da skjermen viste framgang over hele linja for Høyre.

- Det er tredje gang jeg arrangerer valgvake hjemme. Ekstra hyggelig er det når vi nå har så god plass i musikkrommet, sier Thommessen, som mandag kveld ble valgt inn for sin fjerde periode på Stortinget.To ganger før har det vært på hengende håret. Han ble valgt inn på utjevningsmandat i 2005 og på den siste faste plassen fra Oppland i 2009.

Thommessen er storfornøyd med det gode resultatet både på landsbasis og i Oppland, men fortsatt spent på om målet om to representanter fra Oppland nås.

- Et utjevningsmandat er svært usikkert, men håpet er der fremdeles. Vi har aldri innkassert andreplassen, og har vært ute og inne på målingene slik annenhver gang. Håpet er at den siste mobiliseringen i byene i helgen gir resultater.