Høyre har en oppslutning på 20,4 prosent – det samme som på målingen i juni. Ap går tilbake fra 40,9 til 38,1 prosent. Og SV faller under tre prosent. For de andre partiene er endringene minimale.

Dersom denne målingen hadde vært valgresultatet, ville mandatfordelingen på Opplandsbenken blitt uendret for de seks første mandatene med tre til Ap, ett til Høyre, ett til Frp og ett til Sp, mens det er usikkert om SV beholder utjevningsmandatet også i neste periode.

Endringene fra juni innebærer at Jørand Ødegård Lunde er litt nærmere å slå følge med Olemic Thommessen på Stortinget på bekostning av Aps Stine Renate Håheim.

Selv om oppslutningen for Høyre har falt på GDs målinger det siste året er den fortsatt nær dobbel så stor som ved valget for fire år siden.

– Nå har vi mulighet til å få inn to på Stortinget. Vi skal jobb steinhardt. Her blir det ikke noe tid til hvile, sier hun.

Ned og opp

Meningsmålinger den siste uken har tydet på at Høyre er på nedtur. I går kom det imidlertid en som viser det motsatte. Det vipper hele tiden og Ødegård Lunde er kamplysten.– Jeg har aldri vært med i en valgkamp der det er så stor interesse for vår politikk. Jeg blir nesten målløs, sier hun.

Med stor entusiasme meldes det om nesten like lykkelige tilstander fra alle partier. Kanskje med unntak av SV. Partiet har falt ytterligere et snaut prosentpoeng fra juni og er på historisk lave 2,7 prosent.

– Stusslig var det da og stussligere er det nå, sier Hagen. Nå håpe han det normaliserer seg når folk kommer fram til valgurnene.

– Vi starter også en aksjon for å holde partiet over sperregrensen. Det er en mobilisering som jeg tror gir resultater. Det blir noe spesielt dersom Stortinget ikke får noe parti til venstre for Ap, sier han.

Utrolig god stemning

I Arbeiderpartiet snakker de imidlertid om en «utrolig god stemning» ute blant velgerne og de har problemer med å forstå hvor alle Høyre-velgerne egentlig befinner seg.

– Vi snakker med så mange som fortsatt ønsker en rødgrønn regjering. Her er det bare å stå på, sier fylkesleder Kjersti Stenseng som møter tredjekandidat Stine Renate Håheim på vegkroa på Biri før Håheim triller videre til Etnedal.

– Det er lenge siden det har vært så moro. Jeg tror det kommer til å skje mye de siste to ukene, sier hun og tror at alvoret er i ferd med å synke inn hos folk om hva en «blåblå» regjering betyr for Oppland.

– Det er mange som ikke har bestemt seg og vi skal gjøre vårt ytterste for å informere om vår politikk og vise partienes ulikheter ikke minst i landbruk og distriktspolitikk som er viktig for Oppland, sier Stenseng.

Kjempebra

– Kjempebra, sier Morten Ørsal Johansen når han hører at Frp holder seg på 16 prosent som i juni.

– Nå mangler det bare tre-fire prosent.

– ????

– Ja, Harald Eivind Bakke skal da være med meg på tinget.

Anne Tingelstad Wøien har vært nervøs for Sp. En oppslutning tett opp mot 12 prosent og utsik-ter til femte mandatet på Opplands-benken roer nervene.

– Dette ser bra ut. Det er bare å jobbe på de siste dagene for å synliggjøre konsekvensene av en «blåblå» regjering. De krangler jo som aldri før og KrF og Venstre er i ferd med å trekke seg un-na, sier hun.

Smått

Dagens GD-måling bekrefter at de små partiene forblir små. KrF er på 3,3 og Venstre på 2,0. Det har ikke rørt seg noe de siste månedene.– Stabilt slitsomt, sier toppkandidaten i Venstre, Ketil Kjenseth. Han er litt forundret over at partiet ikke får bedre uttelling i Oppland når de oppnår både fem og seks prosent andre steder på Østlandet. Men han står på helt i mål.

Hilde Ekeberg i KrF finner trøst i en riksmåling på 5,9 prosent og at det er god stemning der hun ferdes med gode tilbakemeldinger.– Jeg møter da faktisk folk som sier at KrF ikke er så galt som de trodde. Det er merkbart flere som har lest om vår politikk, sier hun.

Men regjeringsforhandlingene blir vanskelige. Og en «blåblå» regjering er like ille som en rød-grønn. Det må litt gulfarge til. Derfor må folk stemme på KrF.

Målingen

Dette er resultatet av meningsmålingen for Oppland uført av Markedsinfor for GD.

Endringer fra junimålingen og valget i 2009 i parentes

Ap 38,1 (-2,8 / - 7,7)

Frp 16,0 ( 0,0 / -1,5)

Sp 11,8 ( - 0,3 / -0,6

H 20,4 ( 0,0 / + 9,2)

SV 2,7 ( - 0,7 / - 2,7)

V 2,0 ( + 0,1 / - 1,0)

KrF 3,3 (+ 0,2 / + 0,2)

MDG 2,8 (+ 2,1 / + 2,5)