– Dersom dette blir resultatet er det nitti prosent sjanse for at vi kommer inn på utjevningsmandat, jublet Kjenseth da NRK kom med sin første valgdagsmålinger mandag kveld.

Men det var tidlig på kvelden, mens målingene ga Venstre en oppslutning på 4,6 prosent og åtte mandater på Stortinget.

Et par timer senere hadde Venstre, i henhold til prognosene en oppslutning på 3,9 prosent på landsbasis og intet utjevningsmandat.

Ved 23-tida svingte det igjen. Med 70 prosent av Opplandsstemmene talt opp, er har Kjenseth stadig en sjanse til å få utjevningsmandatet.

Utsikter til et valgresultat på 6,5 prosent oppslutning i LIllehammer er for øvrig godt nytt ikke minst for tredjekandidaten Dag Helge Frøisland fra Lillehammer som har frontet partiets sykehusaksjon med stort engasjement de siste ukene.

– Vi har vunnet velgere på å gjøre det enkelt. Vi har vært tydelige lokalt på sykehus, skole og samferdsel. Men den største jobben har likevel partilederen vår, Trine Skei Grande gjort. Hun har vært fenomenal under valgkampen, En fantastisk innsats både innad og utad. Hun er knakandes god. Det betyr mye i vår tid å ha en partileder som fronter partiet på en slik måte, sier Frøisland.

– Sett i lys av at vi for fire år siden lå under sperregrensen og opplevde at partilederen vår ikke ble gjenvalgt, så er dette et godt valg for oss.

– Det som er viktig er at vi er godt over sperregrensen. Det utløser uansett utjevningsmandater, og gjør at vi kan ha mulighet til å gjenreise en sterk gruppe på Stortinget. Jeg håper naturligvis på egne vegne at dette går vegen. Men det viktigste er at partiet har reist seg igjen. Alt som kommer i tillegg er rein bonus, sier Ketil Kjenseth til GD.