Onsdag ble Torvild Sveen (Sp) utpekt som ny ordfører i Gjøvik, etter at Miljøpartiet De Grønne gikk i allianse med de borgerlige partiene. Sterke reaksjoner internt resulterte i krisemøte i MDG torsdag kveld. Møtet startet klokka 16.

MDG sendte torsdag ettermiddag ut denne pressemeldingen: Styret i MDG Gjøvik beklager at vår deltakelse i forhandlingene med SP, H, V, KrF, FrP, PP har vært ufullstendig og uryddig. Dette medfører at styret har besluttet å oppheve avtalen og gå inn i nye forhandlinger med alle parter. Vi vil framover sørge for at alle avtaler blir forsvarlig behandlet i våre organer.

Flere personer med nær kjennskap til partiet forteller til OA at det kom som et stort sjokk på de fleste lokale MDG-medlemmer da avtalen med Sentrum/Høyre-koallisjonen ble bekjentgjort i går.

Les også: Torvild Sveen blir ny ordfører i Gjøvik

Sp, Høyre, Fremskrittspartiet, Pensjonistpartiet, KrF og Venstre har til sammen 22 representanter i det nye kommunestyret. Ap, SV og Rødt har like mange. MDG er dermed på vippen.

Hvis MDG støtter de borgerlige, vil Ap miste ordføreren i Gjøvik for første gang siden 1923.

Overfor OA begrunner MDG opphevelsen av avtalen med at forhandlingene foregikk sent på kvelden, og de mener de opplevde stram regi og et press fra andre partier om å bli fort ferdig.