LILLEHAMMER: Fremskrittspartiet har den største tilbakegangen på GDs meningsmåling tre uker før kommune- og fylkestingsvalget. 5,8 prosent svarer at de vil stemme Frp i fylkestingsvalget. I 2011 var resultatet 7,8 prosent. Hvis dette slår til, vil Olaf Nils Diserud få med seg bare én partikollega i fylkestinget. I dag er de tre.

– Hvis dette blir resultatet, så er det dramatisk for oss, sier Diserud, som tvert imot hadde håpet å øke fylkestingsgruppa i neste periode. Ved forrige valg ble gruppa halvert.

Les også: Her er fylkesordføreren

– Det går fort mot valget nå. Er det mulig å snu skuta?

– Ja, det tror jeg. Vi har et klart håp om å tangere resultatet fra sist. Måling er måling.

Fremskrittspartiet sliter med oppslutningen også på landsbasis.

– Er dette et symptom på regjeringsslitasje?

– Vi var klar over dette da vi gikk i regjering, at når to skal bli én, så er det bestandig en fare for at det går ut over den minste. Det leiter på å slitte i regjering. Men vi må bare brette opp ermene, og satse på at folk ser at hvis de ønsker et skifte, så er det oss de må satse på, sier Olaf Nils Diserud.

Mens Fremskrittspartiet går tilbake 2,0 prosentpoeng, kan regjeringsmakker Høyre notere samme resultat og sju representanter, som sist. Til sammen får de to partiene ni representanter.

Arbeiderpartiet beholder sine 17, og er fortsatt avhengig av støtte fra andre partier. Senterpartiet kan regne med å få inn fem. Venstre og Miljøpartiet De Grønne får to representanter hver, mens SV og KrF får de to siste av totalt 37 plasser i fylkestinget.