Vannkraftverdier i spill i Distrikts-Norge

OMFORMER: Erna Solberg og Siv Jensen - har de sluttet å bruke egne lytteposter ute i distriktene?

OMFORMER: Erna Solberg og Siv Jensen - har de sluttet å bruke egne lytteposter ute i distriktene?

DEL

GD MENER
Siv Jensen, finansminister og Frp-leder, får svar på tiltale fra regjeringspartner Kristelig Folkeparti. KrF avviser konklusjonene i rådene Jensen mandag fikk fra Regjeringens kraftutvalg. Utvalget hadde til oppgave å undersøke om en mulig endring av beskatning på vannkraft kunne bidra til mer effektiv drift, samt gi mer kraft og økte inntekter.

Utvalget later til å ha bommet på alle fronter. Tilbake står nok et framstøt på å svekke distrikts- og vannkraftproduserende kommuner. For store deler av Distrikts-Norge framstår rådene til Siv Jensen som et forsøk på å endre store deler av vårt samfunn.

KrF har sluttet seg til dem som mener at forslagene innebærer brudd på den samfunnskontrakten Staten har med vertskommuner for kraftproduksjon. Og utvalgets råd vil i sum knapt gi noen økt kraftproduksjon – heller ikke via andre energibærere enn vannproduksjon.

Regjeringens krangel er et godt vindu for å vise fram en sprikende politikk

Regjeringen bruker råd og utvalg til å legge grunnlaget for egen politikk. Politikken spriker i økende grad. Venstre og Frp krangler både om politiske saker og samarbeid. Nå er det KrF som bokstavelig talt får på pelsen for dårlig politikk i pelsdyravviklingen. Samtidig parkerer KrF Høyre og Frp i saker om sentralisering av tingretter og overkjøring av distriktskommuner.

Regjeringens krangel om viktige saker er et godt vindu for å vise fram en sprikende politikk. Samtidig leverer regjeringspartiene bidrag til egen undergang og opposisjonspartiers framgang. Partienes opptreden i sak etter sak viser hvordan Erna Solberg er i ferd med å miste sitt styringsgrep.

Vi hilser velkomment at sentralstyremedlem Hanne Velure i Høyre og tidligere stortingsrepresentant Gunnar Gundersen advarer egen regjering. Glemmer Høyre å bruke sine egne lytteposter ute i distriktene?


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags