Vår politiberedskap ville utløst ramaskrik i sentrale områder

Beredskap: Vår beredskapsvirkelighet ville utløse ramaskrik i senrale områder.Arkivfoto

Beredskap: Vår beredskapsvirkelighet ville utløse ramaskrik i senrale områder.Arkivfoto

DEL

gd mener 
- Det er ikke er mulig
å dimensjonere beredskapen i distriktene etter de verst tenkelige hendelsene, sier politimester Johan Brekke, i en kommentar til debatten GD har reflektert de siste dagene. Det er en ærlig tilnærming fra en som må tilpasse sine tjenester økonomiske rammer som aldri blir store nok.

Justisminister Monica Mæland har vært tydelig i sitt krav om at politiet må tilpasse seg den samme økonomiske virkelighet som annen offentlig virksomhet. Det betyr en hverdag med mindre penger til mye. For mange av oss betyr det blant annet redusert politibemanning på natt.

Politibetjent Albert Lunde har doktorgrad innen samfunnssikkerhet. Han mener Politidirektoratet må vurdere om Innlandet politidistrikt kan legge beredskapen på dagens lave nivå. Den vurderingen må også justisministeren gjøre.

Politimester Johan Brekke viser til en undersøkelse som viser at folk flest føler seg trygge. Politiet kan gjerne også stille sitt publikum de samme spørsmålene som Albert Lunde reiser: Er det akseptabelt at politiet kommer om en drøy time? Er det greit at en betjent sendes på oppdrag alene, med beskjed om at det kommer en kollega innen en times tid? Svaret er nei. Vår virkelighet ville utløse ramaskrik i sentrale områder.

Noe penger blir borte i administrasjon og byråkrati på den lange vegen fra bevilgningsvedtak gjøres til penger blir omsatt i operative mannskaper og materiell. Like fullt er kuttene som nå rammer blant annet Gudbrandsdalen konsekvens av en villet og vedtatt politikk. Det er politisk ledelse i Justisdepartementet som må stå til ansvar.

Vi forstår at det ikke er mulig å dimensjonere beredskapen i distriktene etter de verst tenkelige hendelser. Vi bør likevel ha lov til å vente oss noe bedre enn det vi får i dag.

Systemlojale politiledere har et troverdighetsproblem

– Vi har fått en helt annen polititjeneste i distriktene enn vi vedtok

Politibetjent reagerer på politiberedskapen: – Vi har ikke lenger en politiberedskap som ivaretar publikum

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags