Lillehammer satte varmerekord for mai: 30,8 grader

Her bader Linus Sokollek (10) i Mjøsa. Badevannet ved Mosodden og Strandpromenaden er nå "friskmeldt", noe som kan komme godt med den neste uka, siden godværet er meldt å vare lenge.

Her bader Linus Sokollek (10) i Mjøsa. Badevannet ved Mosodden og Strandpromenaden er nå "friskmeldt", noe som kan komme godt med den neste uka, siden godværet er meldt å vare lenge. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag ble det målt 30,8 grader på målestasjonen Lillehammer-Bjørnerud. Det er ny rekord for Oppland i mai. Det eneste stedet i Norge som var varmere, var Etne i Hordaland.

DEL

Den gamle rekorden var rykende fersk, og stammer fra forrige torsdag, da Lillehammer var varmest i landet. samme målestasjon, Bjørnerud, målte da 30,1 grader.

Det er imidlerit et stykke igjen til tidenes bestenotering i fylket - også det på Lillehammer: 19. juni 1070 ble det målt hele 34 grader.

Dagen etter, 20. juni 1970 satte Nesbyen i Buskerud det som er norgesrekorden, med 35,6 plussgrader.

Les også: Forsker: – Varmen er et symptom på klimaendringene

NB: Også lenger nord i Gudbrandsdalen har det vært varmt i helga - Otta var 29. varmest i landet søndag med 28,8 grader.

Det ser ut som det gode været holder til langt ut i neste uke. I følge Yr.no meldes det uforandret for Lillehammer resten av uka, med svak vind fra sør, temperaturer opp i 24-26 grader og lettskyet eller sol. Mandag er det mulig at temperaturen dupper under 20 grader, før det igjen blir litt varmere tirsdag og onsdag.

Les også: Totalforbud mot åpen ild i Midt-Gudbrandsdal – Lillehammer brannvesen vurderer det samme

Det er ikke meldt en dråpe regn på langtidsvarselet for Sør-Gudbrandsdal, så skogbrannfaren vil fortsatt være høy den neste uka.

På Otta meldes det også godt vær den neste uka - faktisk enda varmere enn på Lillehammer enkelte dager. Der er det imidlertid fare for noen regndråper fredag.

Les også:  Brannsjefen i Lillehammer: Nå er det totalforbud mot åpen ild

Artikkeltags