Fortsatt litt sommer østafjells

En klar og fin augustdag.

En klar og fin augustdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det kommer nye dager med sol og varme. August ligger an til å bli tørrere enn vanlig på Østlandet.

DEL

Etter regnværet natt til torsdag er det ventet tørre dager framover. Øst- og Sørlandet slipper unna frontene som kommer inn vestfra i helgen og neste uke.

– Lavtrykkene passerer ikke over fjellet, men beveger seg nordover mot Trøndelag og Nord-Norge, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen i Meteorologisk institutt.

Sol

Det blir også fint og varmt. I helgen blir det opp imot 20 grader, og det vil vare inn mot neste uke.

– Det ser ut som det på søndag trekkes inn litt varmere luft. Det kan bli den varmeste dagen med opp mot 25 grader. Spesielt på Østlandet kan det blir varmt. Sørlandet får nok nærmere 20 grader, sier meteorologen.

Lavtrykkene som påvirker Vestlandet i form av nedbør, kan også gi litt mer skyer østafjells. Når frontene passerer, vil det være litt varierende skydekke, men det blir perioder med sol.

Lavtrykket vil prege resten av landet, både i deler av helgen og neste uke.

Det blir glimt av sol, men også mye regn. Nord-Norge får mellom 10 og 15 grader på det varmeste på dagtid. Trøndelag får stort sett det samme været som Nord-Norge. Også på Vestlandet vil temperaturene ligge på mellom 10 til 15 grader.

August

Klimavakt og meteorolog Anne Solveig Andersen hos Meteorologisk institutt er i gang med månedsrapporten for august. Inntrykket så langt er at denne måneden er ganske normal, men mye våtere noen steder.

– I de byene jeg har sett på, har det nedbørsmessig enten vært på normalen eller en god del våtere, særlig i Nord-Norge og Vestlandet.

I Oslo og Kristiansand ligger nedbøren på omkring normalen eller litt lavere så langt i august. Oslo har omkring 60 prosent av normalen, sier Andersen.

De fleste byene ligger på 0,5 og 1,5 grader i pluss i temperaturavvik i forhold til normalen.

Artikkeltags