Snø kan gå over til regn utover dagen: - Bare litt nedbør kan gi vanskelige forhold både for bilister og gående

Snø kan gå over til regn i løpet av onsdag og torsdag.

Snø kan gå over til regn i løpet av onsdag og torsdag. Foto:

DEL

Lillehammer: Varmere luft er på veg inn, og vil avløse det stabile vinterværet vi har hatt de siste dagene i Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Kraftig sønnavind torsdag gjør at du må sikre det du ikke vil at skal blåse bort. Torsdag må vi holde på hatten og på med broddene.

Nedbør som fryser på bakken

– Onsdag er det ikke ventet de store nedbørsmengdene, men snøen kan gå over til regn utover dagen. Muligheten for nedbør som fryser på bakken gjør at folk må være obs. Bare litt nedbør er nok til at det kan bli vanskelige forhold både for bilister og gående, påpeker vakthavende meteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt.

Blir det nedbør torsdag, så blir det i form av regn.

– Det kan drøye litt utover dagen for varmlufta slår gjennom. Heller ikke torsdag er det snakk om store nedbørsmengder. På det varmeste sier prognosene at det blir fem plussgrader i Lillehammer. Det folk må være oppmerksom på, er at det kan bli kraftig sønnavind, så det gjelder å passe på ting man ikke vil skal blåse bort. Selv om det blir verst lenger sør på Østlandet, vil vinden merkes godt også i Hedmark og Oppland, sier Berger.

Normalt vinterføre på fjellovergangene

Mens det meldes om svært vanskelige kjøreforhold sør på Østlandet, er det onsdag morgen normalt vinterføre på fjellovergangene i GDs distrikt.

Vegtrafikksentralen melder om minus seks grader, lettskyet oppholdsvær, snø og isdekke på Strynefjellet. Her er det fare for glatte partier og fare for elg.

På E6 over Dovrefjell er det også normalt vinterføre.

Skal du over Venabygdsfjellet på fylkesveg 27, bør du være obs på at det stort sett er snø og isdekke og fare for glatte partier. Svak vind, minus åtte grader og skyet oppholdsvær er rapportene derfra.

På E 16 over Filefjell var det i morgentimene minus fire grader, snø og isdekke, laber bris og snø.

Artikkeltags